15:21 08.03.2019

У Запоріжжі активісти провели флешмоб "Жінка - не кухонний комбайн"

1 хв читати

Активісти запорізьких правозахисних організацій провели в центрі Запоріжжя на честь Міжнародного жіночого дня 8 березня флешмоб "Жінка - не кухонний комбайн".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", активісти вишикувалися на площі біля Запорізької обласної бібліотеки з віниками, прасками, сковородами, а також гаслами "Квіти - клумбам, права - жінкам", "Прибирання, приготування і догляд за дітьми - безоплатна робота, на яку жінки витрачають 23 роки", "Рівні права? Не чула".

Учасники акції заявили, що українське суспільство нівелює суть свята 8 березня, перетворивши день боротьби за рівноправність жінок на "квітковий маркетинг". Вони відзначили, що за статистикою 90% українських жінок стикаються із домашнім насильством і гендерною нерівністю в суспільстві. На їхню думку, більшість жінок виконують всю хатню роботу, у результаті не мають часу реалізуватися в професійній сфері.

"Ми говоримо, що квіти - це не головне, чого очікують сьогодні українські жінки. Вони хочуть поваги і рівних прав у суспільстві. До того ж, в Україні 52% - жінки", - заявила учасниця акції Богдана Стельмах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА