15:22 08.03.2019

У Брюсселі знають про заборону на в'їзд до України австрійському журналісту і розраховують на дотримання основних прав і свобод

1 хв читати

У ЄС відомо про рішення української влади заборонити в'їзд до України австрійському журналісту Крістіану Вершютцу (Christian Wehrschutz) і очікують, що такі рішення ухвалять відповідно до основних прав і свобод, зокрема й Європейської конвенції про права людини.

Про це йдеться в коментарі прес-секретаря ЄС, переданому в п'ятницю в Брюсселі агентству "Інтерфакс-Україна".

Повідомивши, що в Брюсселі про цей факт відомо, співрозмовник агентства зазначив, що ЄС надає "великого значення свободі висловлення думок і засобів масової інформації". "Ми очікуємо, що будь-які такі рішення передбачатимуть ретельний розгляд прав на свободу вираження поглядів. Ми також очікуємо, що українська влада утримається від введення будь-яких непотрібних обмежень на вільний потік інформації та свободу ЗМІ", - констатував співрозмовник агентства.

Водночас прес-секретар нагадав, що ЄС "цлком підтримує територіальну цілісність і суверенітет України". "Захист національної безпеки і громадян має здійснюватися в повній відповідності з основними правами і свободами, зокрема й Європейської конвенції про права людини", - наголосив він.

Раніше перший заступник голови Комітету Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова повідомила, що Служба безпеки України заборонила в'їзд до країни керівникові українського бюро австрійського телеканалу ORF К.Вершютцу через "загрозу, яку він становить для національної безпеки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА