15:23 08.03.2019

Поліцейські запобігли бійці між учасниками акцій у центрі Києва, кількох людей затримано

2 хв читати
Поліцейські запобігли бійці між учасниками акцій у центрі Києва, кількох людей затримано

Принаймні трьох активних учасників акцій, що відбулися у центрі Києва в п'ятницю, доправлено до управління поліції для надання пояснень, повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

"Сьогодні в Києві на Михайлівській площі тривають дві акції. Під час збору учасників між представниками стався конфлікт і штовханина. Правоохоронці оперативно втрутилися і запобігли бійці. Трьох активних учасників доправили до управління поліції для надання пояснень", - йдеться в повідомленні.

Згодом, уже під час руху колони, поліцейські відокремили від решти учасників двох чоловіків, які намагалися здійснити провокацію і розпочати бійку, і ще одного, який кинув у натовп учасників акції піротехнічний виріб. "Після першочергової перевірки їхній дій буде надано правову оцінку", - заявили в столичній поліції.

Поліцейські, зокрема представники поліції діалогу, продовжують нести службу в місцях проведення акцій, зокрема супроводжують учасників маршу до арки Дружби народів. Правоохоронці закликають громадян висловлювати свою думку та обстоювати позицію виключно у правовому полі.

Раніше проведення своєї акції приуроченої до Міжнародного жіночого дня, анонсувала громадська організація "Інсайт". Було заявлено про ходу від Михайлівської площі до Арки Дружби народів у центрі Києва. В акції "Марш жінок" проти домашнього, сексуального та психологічного насильства узяли участь більше сотні людей.

Як повідомила "Радіо Свобода", паралельно вдбулася контракція правих сил, щонайменше трьох учасників якої, що намагалися перешкодити проведенню "Маршу жінок", затримали. Учасників акції та контракції розділяв кордон поліції.

Учасниці "Маршу жінок" тримали плакати з гаслами: "Ні насильству, домаганням, проституції, згвалтуванням", "Моє тіло - моя справа" і "Я - транс-жінка-феміністка. А чого домоглися ви?". Один з учасників акції також тримав прапор ЛГБТ-спільноти.

Противники "Маршу жінок" тримали плакати з гаслами: "Бог! Батьківщина! Патріархат!", "Фемінізм руйнує українські сім'ї" і "Сучасний фемінізм спотворює Богом закладений образ жінки" і прапори, зокрема, з символікою руху "Традиція і порядок".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА