19:15 08.03.2019

У Міноборони Вірменії розцінили військові навчання Азербайджану як тиск перед зустріччю Пашиняна і Алієва

1 хв читати
У Міноборони Вірменії розцінили військові навчання Азербайджану як тиск перед зустріччю Пашиняна і Алієва

У міністерстві оборони Вірменії вважають заплановані в Азербайджані великомасштабні військові навчання спробою тиску в контексті очікуваної зустрічі президента Азербайджану Ільхама Алієва з прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном.

"Передбачається, що ці навчання організовані в контексті зустрічі Пашинян-Алієв і є спробою тиску у відповідь на заяви про те, що Вірменія не поступиться Азербайджану жодною із звільнених територій", - написав на своїй сторінці в Facebook прес-секретар Міноборони Вірменії Арцруни Ованесян.

За його словами, Азербайджан не повідомив щодо проведення навчань відповідно до Віденського документу ОБСЄ.

Як повідомлялося, збройні сили Азербайджану 11-15 березня проведуть навчання із залученням різних видів, родів і спеціальних військ, об'єднань і з'єднань армії.

"У навчаннях візьмуть участь до 10 тис. особового складу військовослужбовців, до 500 одиниць танків, бронетехніки, в тому числі автомобільної та спеціальної техніки, до 300 ракетно-артилерійських установок різного калібру, реактивних систем залпового вогню і мінометів, до 20 одиниць армійської та фронтової авіації різного призначення", - йдеться в повідомленні Міноборони республіки.

В ході навчань війська будуть виконувати завдання з підготовки наступальної операції, нанесення ударів по умовному противнику на декількох напрямках, прориву його оборони і розгрому військових угруповань, а також нанесення ракетно-артилерійських ударів по військових і стратегічних об'єктах, розташованих у глибині оборони противника.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА