21:00 08.03.2019

Заплановано перший в історії вихід двох жінок у відкритий космос

2 хв читати
Заплановано перший в історії вихід двох жінок у відкритий космос

У Міжнародний жіночий день Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (НАСА), оголосило про першу в історії космічну місію, яку виконають виключно жінки, повідомила BBC News.

Жінок буде четверо. Так, Енн Макклейн і Христина Кук вийдуть у відкритий космос, приблизно в 400 км над Землею, щоб замінити сонячні батареї Міжнародної космічної станції. При цьому з Землі керуватиме польотом Мері Лоуренс, а за пульт управління космічною прогулянкою встане Джекі Кейги.

Вихід Макклейн і Кох у відкритий космос запланований на 29 березня. Наприкінці лютого астронавт Кук вже повідомляла, що перший в історії людства вихід до відкритого космосу двох жінок запланований на 2019 рік.

"Як я розумію, ми (з Енн Макклейн) наразі призначені на цей вихід у космос. Я не знаю, наскільки це офіційно освітлено НАСА. Ми готові виконати будь-яке завдання з будь-яким членом екіпажу", - сказала Кук 21 лютого під час прес- конференції в Зоряному Городку.

Раніше екіпаж, що складається тільки з жінок, у відкритий космос не виходив. Макклейн вже знаходиться на борту МКС з грудня 2018 року.

Кук приєднається до космічного екіпажу 14 березня. Цей день (3.14 - в традиційному американському запису) у США неофіційно відзначають як День числа пі (3,14), тому запуск корабля "Союз МС-12" до МКС запланований на 3:14 після полудня за часом східного узбережжя США (19:14 за Гринвічем).

Вихід жінок у відкритий космос відбудеться в березні, який оголошено в США Місяцем жінок в історії (Women's History Month). Втім, як стверджують в НАСА, останнє - чистий збіг: усі три виходи у відкритий космос 58-ої експедиції були заплановані ще минулої осені.

Зокрема, за тиждень до цього, 22 березня, Макклейн встигне побувати у відкритому космосі з іншим напарником, Ніком Хейгом.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА