06:45 09.03.2019

Оболонський суд 20 березня розгляне заяви захисту Януковича про виправлення описок та роз'яснення вироку у справі про держзраду

2 хв читати
Оболонський суд 20 березня розгляне заяви захисту Януковича про виправлення описок та роз'яснення вироку у справі про держзраду

Оболонський районний суд Києва 20 березня розгляне заяви адвокатів екс-президента України Віктора Януковича про виправлення описок та роз'яснення вироку у справі про державну зраду.

Як наголошується в повідомленні прес-служби суду, сторона захисту просить виключити з мотивувальної частини вироку посилання на обставину, що пом'якшує покарання В.Януковича, - "вчинення злочинів під впливом залежності від представників влади Російської Федерації".

Адвокати також просять виключити з вироку посилання на відеозапис інтерв'ю з президентом Росії Володимиром Путіним, в якому він "тричі підкреслив, що у нього є офіційне звернення "легітимного президента України Януковича" про використання Збройних сил РФ на території України, яке він (В.Путін ) з точки зору міжнародного права розглядає як достатню правову підставу для використання Збройних сил РФ на території України".

Як повідомлялося, 6 березня Київський апеляційний суд повернув вирок у справі про держзраду В.Януковича з апеляційними скаргами його адвокатів в Оболонський суд Києва для розгляду заяв про виправлення описок та про роз'яснення вироку. Дана постанова оскарженню не підлягає.

25 лютого закінчився термін подачі апеляцій на вирок В.Януковичу у справі про держзраду. 26 лютого Оболонський суд Києва повідомив, що 1 березня направить до апеляційного суду всі наявні скарги. 1 березня Київський апеляційний суд поінформував, що визначив склад колегії для розгляду апеляцій.

Крім того, 22 лютого адвокат Олександр Байдик звернувся до суду із заявами про виправлення описок у вироку. В Оболонському суді тоді вказали, що питання про виправлення можливих помилок буде вирішене після розгляду апеляцій, що суд порахував більш пріоритетним.

24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва засудив В.Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду і пособництво у веденні агресивної війни проти України з боку Російської Федерації.

Водночас суд визнав невинуватим В.Януковича за обвинуваченням в пособництві посягання на територіальну цілісність України, що призвело до загибелі людей або інших тяжких наслідків.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА