15:30 09.03.2019

Активісти націоналістичних сил біля будівлі АП вимагають притягнути до відповідальності фігурантів справи про розкрадання в "Укроборонпромі"

3 хв читати
Активісти націоналістичних сил біля будівлі АП вимагають притягнути до відповідальності фігурантів справи про розкрадання в "Укроборонпромі"

У Києві кілька сотень активістів партії "Національний корпус" і руху "Національні дружини" зібралися біля будівлі Адміністрації президента України з вимогою притягнути до відповідальності фігурантів журналістського розслідування про розкрадання в держконцерні "Укроборонпром".

Колона мітингувальників у суботу вдень прибула з майдану Незалежності до Адміністрації президента на вул. Банковій з боку вул. Інститутської, де їх зустріли ряди правоохоронців у спецекіпіруванні.

Учасники акції спробували прорвати кордон правоохоронців; внаслідок короткої сутички був розпилений сльозогінний газ, але потім ситуація заспокоїлася.

Активісти націоналістичних сил вимагають від влади заарештувати екс-першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського, його сина Ігоря та інших фігурантів керівництва ДК "Укроборонпром",

"Ми вимагаємо від влади: взяти під варту і заарештувати рахунки та майно першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, учасників схеми - Ігоря Гладковського, Віталія Жукова, Андрія Рогози, керівництва ДК "Укроборонпром", а також директорів всіх державних підприємств, які були учасниками схеми, за скоєні ними злочини (не менш, ст. 191, 364, 368, 369, 369-2 КК України)", - йдеться на сторінці "Національного корпусу" в соцмережі Фейсбук у суботу.

Також мітингувальники вимагають призначити всім винним у розкраданні оборонного бюджету максимальні терміни позбавлення волі з конфіскацією належного їм майна; оприлюднити матеріали всіх кримінальних проваджень, пов'язаних з розкраданням коштів оборонного бюджету, в частині, яка не належить до інформації з обмеженим доступом.

Крім того, активісти вимагають від генерального прокурора України Юрія Луценка щотижня звітувати про стан розслідування кримінальних проваджень, пов'язаних із розкраданням коштів оборонного бюджету.

Як повідомлялося, 25 лютого телепроект 24-го каналу Наші гроші" виробництва Bigus Info, з посиланням на надані журналістам неназваним анонімним джерелом дані електронного листування, оприлюднив інформацію про корупційну схему щодо закупівель бронетанковими заводами держконцерну "Укроборонпром" у рамках програми імпортозаміщення в 2015-2017 роках контрабандних комплектуючих із РФ через фіктивні фірми-"прокладки", включно з ТОВ "Оптимумспецдеталь". Згідно з даними проекту, загальний обсяг закуплених держконцерном у названий період у фіктивних фірм контрабандних комплектуючих для бронетехніки оцінюється в близько 250 млн грн.

В "Укроборонпромі" заявили, автори телепроекту маніпулятивно використали закриту інформацію порушених правоохоронцями у 2015-16 роках кримінальних проваджень, і пов'язали скандал навколо держконцерну з новою інформаційною диверсією проти України.

Президент України П. Порошенко 4 березня підписав указ про звільнення О. Гладковського з РНБО і з посади голови міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва (ВТС) та експортного контролю, а також доручив вивести його зі складу комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України.

Глава держави також доручив секретарю РНБО Олександру Турчинову підготувати і провести засідання РНБО з питання реформування державного концерну "Укроборонпром", а також закликав антикорупційні органи об'єктивно та неупереджено розслідувати факти оприлюднених корупційних скандалів в оборонному секторі.

6 березня П.Порошенко заявив, що Україна ініціює проведення комплексного міжнародного аудиту "Укроборонпрому", зокрема комплексну ревізію всіх укладених контрактів. Після цього РНБО доручила провести аудит та ревізію діяльності держконцерну "Укроборонпром" і підприємств, що входять до нього, із залученням іноземних експертів. Також РНБО рекомендувала Генеральній прокуратурі України, Службі безпеки України, Національному антикорупційному бюро та Державному бюро розслідувань "здійснити перевірку й надати правову оцінку викладеним у ЗМІ фактам порушень у сфері оборонних закупівель, а про результати поінформувати громадськість".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА