15:44 09.03.2019

СБУ підтвердила заборону австрійському журналісту відвідувати Україну терміном на один рік

2 хв читати
СБУ підтвердила заборону австрійському журналісту відвідувати Україну терміном на один рік

Служба безпеки України підтвердила інформацію про заборону австрійському журналісту Крістіану Вершютцу (Christian Wehrschutz) в'їзду в Україну терміном на один рік.

"Підставою для такого рішення стала необхідність забезпечення безпеки журналіста. Нагадаємо, що Крістіан Вершютц відзначав у своєму інтерв'ю про загрози його життю в Україні", - повідомляє СБУ на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в суботу.

У спецслужбі зазначили, що щоб уникнути можливих провокацій під час перебування австрійського журналіста в Україні, "СБУ відповідно до законодавства прийняла рішення про заборону йому в’їзду".

Як повідомлялося, 8 березня прес-секретар ЄС повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що в Брюсселі відомо про рішення української влади заборонити в'їзд в Україну австрійському журналісту Крістіану Вершютцу (Christian Wehrschutz) і очікують, що такі рішення будуть ухвалені згідно з основними правами і свободами, включаючи Європейську конвенцію про права людини.

"Ми очікуємо, що будь-які такі рішення передбачатимуть ретельний розгляд прав на свободу висловлення думок. Ми також очікуємо, що українська влада утримається від введення будь-яких непотрібних обмежень на вільний потік інформації та свободу ЗМІ", - констатував співрозмовник агентства.

Раніше перший заступник голови Комітету Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова повідомила, що Служба безпеки України заборонила в'їзд в країну керівнику українського бюро австрійського телеканалу ORF К.Вершютцу через "загрозу, яку він становить для національної безпеки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА