07:14 10.03.2019

За подіями в Києві і Черкасах 9 березня стоять проросійські реваншисти і втеклі олігархи, впевнені в БПП

3 хв читати
За подіями в Києві і Черкасах 9 березня стоять проросійські реваншисти і втеклі олігархи, впевнені в БПП

За подіями, що відбулися в суботу, 9 березня, стоять проросійські сили і втеклі з країни олігархи, учасники протистоянь з поліцією будуть покарані, заявили в партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність".

"Події, які відбулися 9 березня в Києві і Черкасах, не можуть залишитися без належної політичної оцінки і без відповідних рішучих дій з боку правоохоронних органів", - йдеться в повідомленні на сайті партії в суботу ввечері.

У БПП впевнені, що події в Києві та Черкасах 9 березня є "черговою спробою занурити Україну в хаос".

"Агресор і реваншисти протягом п'яти років намагалися і намагаються використовувати для цього будь-які засоби: кидання гранат в нацгвардійців, провокування на вулицях Києва зіткнень з правоохоронцями, блокування вулиць тощо. Саме такого відеоряду традиційно прагне досягти російська машина пропаганди. Все з однією метою - повалення демократичної проєвропейської влади", - зазначено в заяві.

У партії вважають, що за подібними акціями стояли і стоять "проросійські реваншисти і олігархи-втікачі".

"Весь час від початку російської агресії проти нашої держави ми стверджуємо право України бути вільною і незалежною. Саме тому ні в кого не вийде запалити або зламати Україну зсередини. Всіх, хто хоче на догоду своїм амбіціям спровокувати насильство і залити наші вулиці кров'ю українців, повинні зупинити рішучі дії правоохоронних органів", - впевнені в БПП.

"Ми вимагаємо покарати учасників нападу на поліцейських в Києві і на мирне зібрання громадян в Черкасах і зупинити провокації, які вчиняються проти нашої державності", - заявили в БПП.

Як повідомлялося, в Києві кілька сотень активістів партії "Національний корпус" і руху "Національні дружини" зібралися біля будівлі Адміністрації президента України з вимогою притягнути до відповідальності фігурантів журналістського розслідування про розкрадання в дежконцерні "Укроборонпром". Учасники акції спробували прорвати кордон правоохоронців; в результаті короткої сутички був розпорошений сльозогінний газ, але потім ситуація заспокоїлася.

Активісти націоналістичних сил вимагають від влади заарештувати екс-першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського, його сина Ігоря та інших фігурантів керівництва ДК "Укроборонпром".

Як повідомив відділ комунікації поліції Києва, в результаті зіткнення активістів націоналістичних організацій і правоохоронців під час масової акції біля будівлі Адміністрації президента України постраждали два поліцейських і співробітник Національної гвардії України, відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

"Одного поліцейського з хімічним опіком очей госпіталізували, іншим надали медичну допомогу на місці", - повідомляє відділ комунікації поліції м.Києва на сторінці в соцмережі Фейсбук в суботу.

Пізніше представники "Національного корпусу", які в суботу вдень влаштували акцію під Адміністрацією президента, намагалися прорватися до П.Порошенка під час його виступу в Черкасах, повідомляє інтернет-видання "Українська правда".

Посилаючись на відео на сторінці Нацкорпусу повідомляється, що його представники прийшли на виступ президента у палацу Дружби народів в Черкасах, коли зі сцени лунав гімн України. "Вони хотіли пройти до сцени, однак їм завадили правоохоронці", - йдеться в повідомленні на сайті видання в суботу ввечері.

Відзначається, що націоналісти намагалися прорвати лави поліції, один з представників Нацкорпусу виліз на поліцейську машину, також були запалені фаєри.

При цьому націоналісти заявили, що поліція застосувала сльозогінний газ.

"Коли автомобіль президента поїхав з місця виступу, представники Нацкорпусу стали прориватися на сцену, вигукуючи: "Свинарчука за ґрати", "Де відрубані руки Гладковського?", і сказали зі сцени коротку промову", - йдеться в повідомленні.

У Нацполіції повідомили, що в результаті зіткнення представників "Національного корпусу" з правоохоронцями в Черкасах постраждали 15 правоохоронців, 5 з яких отримали медичну допомогу на місці, ще 10 були направлені до медустанов.

Слідчі порушили кримінальне провадження проти активістів за двома статтями Кримінального кодексу - за насильство щодо працівника правоохоронного органу та за хуліганство.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА