12:18 10.03.2019

Після сутичок у Черкасах у лікарні звернулися 22 правоохоронці, 19 з яких госпіталізували

2 хв читати
Після сутичок у Черкасах у лікарні звернулися 22 правоохоронці, 19 з яких госпіталізували

Унаслідок зіткнень між активістами націоналістичних сил і поліцейськими в Черкасах, станом на ранок неділі з різними травмами в медичні заклади звернулися 22 співробітники поліції, 19 з яких було госпіталізовано, повідомили в Міністерстві внутрішніх справ.

"Станом на 10 годину ранку до лікарні звернулося 22 працівника поліції, які отримали травми внаслідок сутички. Дев’ятнадцять з них госпіталізовано", - йдеться в повідомленні на сторінці міністерства в Фейсбук у неділю вранці.

Як повідомлялося, в суботу в Києві кілька сотень активістів партії "Національний корпус" і руху "Національні дружини" зібралися біля будівлі Адміністрації президента України з вимогою притягнути до відповідальності фігурантів журналістського розслідування про розкрадання в держконцерні "Укроборонпром". Учасники акції спробували прорвати кордон правоохоронців; унаслідок короткої сутички було розпилено сльозогінний газ, але потім ситуація заспокоїлася.

Активісти націоналістичних сил вимагають від влади заарештувати екс-першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського, його сина Ігоря та інших фігурантів керівництва ДК "Укроборонпром".

Як повідомив відділ комунікації поліції Києва, внаслідок зіткнення активістів націоналістичних організацій та правоохоронців під час масової акції біля будівлі Адміністрації президента України постраждали двоє поліцейських і співробітник Національної гвардії України, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

"Одного поліцейського з хімічним опіком очей госпіталізували, іншим надана медична допомога на місці", - повідомив відділ комунікації поліції м. Києва на сторінці в соцмережі Фейсбук в суботу.

Пізніше представники "Національного корпусу", які в суботу вдень влаштували акцію під Адміністрацією президента, намагалися прорватися до П.Порошенка під час його виступу в Черкасах, повідомляє інтернет-видання "Українська правда".

Посилаючись на відео на сторінці Нацкорпусу повідомляється, що його представники прийшли на виступ президента біля палацу Дружби народів у Черкасах, коли зі сцени лунав Гімн України. "Вони хотіли пройти до сцени, проте їм завадили правоохоронці", - йдеться в повідомленні на сайті видання в суботу ввечері.

Відзначається, що націоналісти намагалися прорвати ряди поліції, один із представників Нацкорпусу виліз на поліцейську машину, також було запалено фаєри.

При цьому націоналісти заявили, що поліція застосувала сльозогінний газ.

"Коли автомобіль президента поїхав з місця виступу, представники Нацкорпусу почали прориватися на сцену, вигукуючи: "Свинарчука за ґрати", "Де відрубані руки Гладковського?"і виголосили зі сцени коротку промову", – йдеться в повідомленні.

У Нацполіції повідомили, що внаслідок зіткнення представників "Національного корпусу" з правоохоронцями в Черкасах постраждали 15 правоохоронців, 5 з яких отримали медичну допомогу на місці, ще 10 були направлені в медзаклади.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу: за ч. 2 ст. 345 (

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА