16:08 10.03.2019

Затримано двох організаторів сутичок з поліцією в центрі Черкас у суботу - МВС

2 хв читати
Затримано двох організаторів сутичок з поліцією в центрі Черкас у суботу - МВС

За фактом подій, що сталися в суботу на площі Дружби народів в Черкасах, правоохоронці затримали двох найбільш активних осіб, підозрюваних в організації громадян для вчинення хуліганських дій та нанесення тілесних ушкоджень працівникам поліції, які забезпечували охорону громадського порядку.

Як повідомляє в неділю прес-служба МВС України на сторінці міністерства в соцмережі Фейсбук, особи затримані в рамках розслідування кримінальних проваджень, відкритих за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Водночас у прес-службі Нацполіції України за фактом затримання зазначили, що наразі проводяться слідчі дії.

"Вирішується питання про оголошення цим громадянам підозри у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України", - додали в правоохоронному відомстві.

При цьому ні в МВС, ні в Нацполіції не повідомляють імен затриманих.

На відео на сторінці партії "Національний корпус" в соцмережі Фейсбук повідомлялося, що його представники прийшли на виступ президента України Петра Порошенка біля палацу Дружби народів у Черкасах, коли зі сцени звучав гімн України. "Вони хотіли пройти до сцени, однак їм завадили правоохоронці", – йдеться в повідомленні на сайті інтернет-видання "Українська правда" в суботу ввечері.

Зазначається, що націоналісти намагалися прорвати ряди поліції, один із представників Нацкорпусу виліз на поліцейську машину, також були запалені фаєри. При цьому націоналісти заявили, що поліція застосувала сльозогінний газ.

"Коли автомобіль президента поїхав з місця виступу, представники Нацкорпусу почали прориватися на сцену, вигукуючи: "Свинарчука за ґрати", "Де відрубані руки Гладковського?"і виголосили зі сцени коротку промову", – йдеться в повідомленні.

У Нацполіції повідомили, що внаслідок зіткнення представників "Національного корпусу" з правоохоронцями в Черкасах постраждали 15 правоохоронців, 5 з яких отримали медичну допомогу на місці, ще 10 були направлені в медзаклади.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу: за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і з ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА