13:36 11.03.2019

СБУ отримала чергові докази участі військових ЗС РФ у бойових діях на Донбасі

2 хв читати
СБУ отримала чергові докази участі військових ЗС РФ у бойових діях на Донбасі

Співробітники контррозвідки СБУ спільно з військовослужбовцями Збройних Сил України отримали чергові докази участі військовослужбовців ЗС Російської Федерації в бойових діях на території тимчасово окупованої території Луганської області, які надав колишній бойовик, котрий вирішив повернутися на підконтрольну українській владі територію.

"Оперативники спецслужби встановили, що на початок 2016 року житель Стаханова вступив до лав незаконних збройних формувань проросійських терористів. Спочатку чоловік служив у так званій інженерно-саперній роті, дислокованій в окупованому Луганську, а потім у "4 окремій мотострілковій бригаді". За показаннями перебіжчика командирами обох підрозділів були кадрові військові ЗС РФ", - повідомляє в понеділок прес-центр СБ України.

Зокрема, йдеться в інформації, один із росіян особисто керував військовими навчаннями терористів на території окупованого Лутугинського району й відповідав за переміщення російської спецтехніки з Таганрога Ростовської області до Луганська.

"Після фізичних знущань і моральних принижень від "керівного складу" бойовик усвідомив помилковість свого рішення і вирішив повернутися на підконтрольну українській владі територію. Військовослужбовці ЗСУ затримали чоловіка під час перетину лінії розмежування і передали співробітникам Служби безпеки України", - розповіли в спецслужбі.

Наразі в рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації) колишній бойовик активно співпрацює зі слідством і дає свідчення про злочини російських військових і їхніх маріонеток в ОРДЛО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА