17:49 11.03.2019

Міноборони України до кінця року завершить перший етап реконструкції технічних територій на трьох арсеналах боєприпасів

2 хв читати
Міноборони України до кінця року завершить перший етап реконструкції технічних територій на трьох арсеналах боєприпасів

Міністерство оборони України планує до кінця 2019 року завершити перший етап спорудження захисних сховищ на трьох арсеналах, наголошують у Збройних силах України.

"У 2018 році було розроблено проекти реконструкції технічних територій трьох арсеналів, які пройшли державну експертизу та передбачають будівництво 136 захисних залізобетонних обсипних сховищ трьох типів", - зазначено в прес-релізі управління зі зв'язків зі громадськістю Збройних сил України.

Реконструкція має відбутися в три черги та завершитися до кінця 2021 року.

У 2018 році Міноборони уклало з двома компаніями контракти, на основі яких розпочалося будівництво першої черги захисних обсипних сховищ - 35 одиниць.

"Завершення будівництва першої черги захисних сховищ, згідно із затвердженими календарними планами, буде здійснено до 2019 року", - йдеться в прес-релізі.

За інформацією управління зі зв'язків із громадськістю, на початку поточного року спланували аналогічну реконструкцію ще на трьох військових об'єктах зберігання боєзапасу, йде проектування.

Збройні сили планують до кінця 2019 року обладнати охоронні периметри 37 потенційно небезпечних об'єктів зберігання ракет і боєприпасів, паливно-мастильних матеріалів і компонентів рідкого ракетного палива.

За інформацією ЗСУ, до захищених сховищ перемістили 178 тис. тонн ракет і боєприпасів, що дало змогу укрити 100% реактивних снарядів до реактивних систем залпового вогню та дефіцитні номенклатури боєприпасів.

Як повідомлялося, у жовтні 2018 року сталася пожежа й вибухи на території складів 6-го арсеналу Міністерства оборони України біля смт Дружба Ічнянського району Чернігівської області. Через НП було евакуйовано населення із 38 населених пунктів, закрито повітряний простір у радіусі 30 км.

За останні 15 років пожежа на арсеналі під Ічнею - мінімум, десятий випадок таких НП в Україні. Так, 29 жовтня 2015 року сталася пожежа на складі боєприпасів у Сватовому Луганської області, внаслідок надзвичайної події загинули четверо людей: троє військовослужбовців і місцева жителька.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА