19:16 11.03.2019

СБУ очікує від Білецького конкретних даних про нібито підготовку усунення лідерів "Нацкорпусу" і просить ДБР відкрити кримінальну справу

2 хв читати
СБУ очікує від Білецького конкретних даних про нібито підготовку усунення лідерів "Нацкорпусу" і просить ДБР відкрити кримінальну справу

Служба безпеки України очікує оприлюднення конкретних даних від лідера партії "Національний корпус", народного депутата Андрія Білецького про нібито підготовку з боку СБУ фізичного усунення лідерів цієї організації, а також звертається до Державного бюро розслідувань щодо відкриття кримінального провадження.

"Ми з нетерпінням очікуємо оприлюднення хоч якихось конкретних даних, на яких базуються ці серйозні обвинувачення, які, після їхньої кваліфікації, мають бути перевірені в рамках кримінального провадження з обов'язковим доведенням до громадськості його результатів. У зв’язку з викладеним, служба офіційно звертається до ДБР України зареєструвати відповідне кримінальне провадження", - йдеться в офіційній заяві СБУ, поширеній у понеділок увечері.

У спецслужбі зазначили, що "з подивом ознайомилися" із заявою А.Білецького про нібито підготовку СБУ до фізичного знищення лідерів "Національного корпусу".

"Дуже прикро, що народний депутат України, лідер "Нацкорпусу" Андрій Білецький дає можливість маніпулювати собою", - заявляють у СБУ.

Раніше в понеділок А.Білецький заявив, що влада готує фізичне усунення лідерів "Національного корпусу". Він стверджує, що за командою президента України Петра Порошенка заступник глави Служби безпеки України Віктор Кононенко через кримінальних авторитетів готує напади і навіть фізичне знищення лідерів "Нацкорпусу" і "Національних дружин".

"Я назву конкретні імена та прізвища, нехай подають до суду. Замовником виступає президент Порошенко, виконавцем виступає заступник глави СБУ Віктор Кононенко з псевдонімом "Латиш", який через Іллю на прізвисько "Кочівник" відповідає за зв'язки з кримінальними авторитетами "Нариками", "Аліками", "Емілями" з Дніпропетровської області. Через цього Іллю Кочівника буде зроблено замовлення на знищення або фізичний тиск на керівників нашого руху. "Нарик" даватиме своїх бійців на всю цю історію", - сказав він на прес-конференції у понеділок в агентстві "Інтерфакс-Україна".

А.Білецький також повідомив, що за його даними Адміністрація президента України чинить значний тиск на Держбюро розслідувань, щоб відкрити справу про те, що "Національний корпус" і "Національні дружини" є злочинними організаціями.

Пізніше заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Максим Цуцкірідзе повідомив на брифінгу, що до Національної поліції України поки що не надходило заяв від А.Білецького про можливу загрозу його життю і життю інших лідерів "Нацкорпусу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА