21:19 11.03.2019

Денісова ще не отримала відповіді Москалькової з приводу операції у Павла Гриба, в ЄС сподіваються на допуск до нього незалежних лікарів

2 хв читати
Денісова ще не отримала відповіді Москалькової з приводу операції у Павла Гриба, в ЄС сподіваються на допуск до нього незалежних лікарів

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на зустрічі з заступником голови місії Євросоюзу в Україні Аннікою Вальдеманн повідомила, що досі не отримала відповідь від російського омбудсмена Тетяни Москалькової щодо можливості проведення термінової операції українцю Павлу Грибу.

"Обговорили питання про необхідність проведення термінової операції 20-річному політв'язню Павлу Грибу, якого утримують в Ростові-на-Дону. (...) Я повідомила, що направила клопотання уповноваженому з прав людини в РФ Тетяні Москальковій про необхідність невідкладної операції Павла в лікарні, але відповіді поки не отримала", - написала український омбудсмен на своїй сторінці в Фейсбук у понеділок увечері.

За її словами, А.Вальдеманн зазначила, що вона розділяє оцінку щодо серйозного стану П.Гріиба, і висловила надію, що до нього допустять незалежних лікарів синхронно з допуском медиків до керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського.

На зустрічі також порушувалося питання надання медичної допомоги трьом пораненим військовополоненим морякам: Василю Сороці, Андрію Ейдеру і Андрію Артеменку.

"За інформацією від Москалькової, Василю Сороці вже зробили передопераційне обстеження, але саму операцію чомусь затягують. Це створює ризик для його інвалідності, адже часу для відкладання хірургічного втручання немає", - висловила стурбованість Л.Денісова.

Крім того, вона підкреслила, що кримському татарину Едему Бекірову, який знаходиться у важкому стані в сімферопольському СІЗО, на території тимчасово окупованого Криму, також потрібна кваліфікована допомога лікарів і належні умови утримання.

"Висловила прохання щодо продовження тиску Європейського Союзу на РФ щодо дотримання норм міжнародного гуманітарного права", - вказала український омбудсмен.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА