11:16 12.03.2019

Підрозділи 72 ОМБр ім. Чорних запорожців готуються до участі в багатонаціональних навчаннях у Яворові за стандартами НАТО

2 хв читати
Підрозділи 72 ОМБр ім. Чорних запорожців готуються до участі в багатонаціональних навчаннях у Яворові за стандартами НАТО

Підрозділи 72 окремої механізованої бригади (72 ОМБр) імені Чорних запорожців готуються до участі в багатонаціональних навчаннях із підготовки підрозділів збройних сил у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (МЦМБ) у Яворівському районі Львівської області, які відбуватимуться відповідно до стандартів НАТО.

"У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулося урочисте шикування підрозділів 72 ОМБр ім. Чорних запорожців, які протягом двох місяців братимуть участь у багатонаціональному навчанні в рамках "Об'єднаної багатонаціональної групи з підготовки - Україна" за стандартами НАТО", - йдеться в повідомленні на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook у вівторок.

Під час навчань інструктори зі США, Канади, Литви, Польщі, Великої Британії, Данії та Швеції передаватимуть українським військовим досвід за стандартами НАТО. Передбачено поетапне навчання: спочатку індивідуальна підготовка, потім - у складі відділення, взводу, роти, батальйону та в підсумку - бригади.

Командир підрозділу "Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки - Україна" (Joint Multinational Training Group - Ukraine, JMTG-U) підполковник армії США Метью Сміт зазначив, що тренування бригадного масштабу відбудуться вперше і для іноземних інструкторів, і для українських військовослужбовців.

Як повідомлялося, наприкінці лютого президент України Петро Порошенко підписав закон про схвалення рішення глави держави про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2019 році для участі в багатонаціональних навчаннях.

Багатонаціональні навчання з підготовки підрозділів збройних сил відбудуться в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки в Яворівському районі Львівської області та в інших частинах і на полігонах протягом року, в них візьмуть участь до 10 тис. українських військовослужбовців, до 1,5 тис. - американських і 1,5 тис. - з інших країн-членів НАТО і країн-учасниць програми "Партнерство заради миру".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА