12:34 12.03.2019

Справу співробітника СБУ, який фігурує в журналістському розслідуванні, розглядають у суді

2 хв читати
Справу співробітника СБУ, який фігурує в журналістському розслідуванні, розглядають у суді

Співробітник Головного управління Служби безпеки України в Києві та області Дмитро Москаленко, який фігурує в журналістському розслідуванні команди Bihus.info, був виведений у розпорядження на час досудового розслідування понад два роки тому, його справа вже в суді, наголошують у прес-центрі СБУ.

"...справу стосовно співробітника Головного управління СБУ в Києві та області Дмитра Москаленка, відкриту Генеральною прокуратурою за підозрою в скоєнні правопорушень, передбачених ч.4 ст.190 КПК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою). Відповідно до вимог законодавства 17 лютого 2017 року його було виведено в розпорядження на час досудового розслідування, під час якого СБУ здійснювала повне сприяння Генпрокуратурі в цій справі", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-центрі СБУ у вівторок.

У спецслужбі уточнили, що на сьогодні цю справу вже розглядає суд.

"Шкода, що журналісти програми "Наші гроші" не поцікавилися у служби про деталі справи до виходу в ефір свого розслідування", - нарікають у СБУ.

У спецслужбі наголосили, що відомство послідовно очищує власні лави від корупціонерів і зрадників, а глава СБУ Василь Грицак дотримується принципової позиції викрити й покарати кожного співробітника, який вчинить злочин, незважаючи на посаду, звання або послужний список.

Як повідомлялося, у фінальній серії розслідування команди журналістських розслідувань Bihus.info стверджувалося, що правоохоронні органи роками потурали незаконним схемам закупівлі комплектуючих для "Укроборонпрому", через що розслідування не доходили до встановлення причетності високопосадовців.

За інформацією журналістів, фігуранти їхніх розслідувань Віталій Жуков і Андрій Рогоза домовлялися з податковою про зняття претензій із ТОВ "Оптимумспецдеталь", а у 2016 році роботу незаконної схеми постачань покривали через слідчого Київського управління СБУ Дмитра Москаленка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА