13:05 12.03.2019

Військова прокуратура та СБУ не покривають незаконних схем в оборонному комплексі, стверджує Луценко

2 хв читати
Військова прокуратура та СБУ не покривають незаконних схем в оборонному комплексі, стверджує Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що військова прокуратура і Служба безпеки України не покривають жодних незаконних схем в оборонному комплексі.

На брифінгу у вівторок у Києві, коментуючи інформацію, оприлюднену журналістами Bihus.info, генпрокурор зазначив, що в журналістському розслідуванні йшлося про одну із 480 справ, які розслідують правоохоронці. Він нагадав, що розслідування були на фінальній стадії, перш ніж журналісти оприлюднили інформацію.

"Звинувачення в тому, що ми, мовляв, довго працювали, я відкидаю... Станом на сьогодні заявляю відповідально, що військова прокуратура продемонструвала успішність у цій одній із 480 справ... За статтею шахрайство Рогоза (фігурант розслідування Андрій Рогоза - ІФ) і два вже колишні співробітники СБУ перебувають понад рік на лаві підсудних", - заявив генпрокурор.

"Військова прокуратура і служба безпеки нікого не кришують. Спіймані зловмисники, які разом із Рогозою займалися шахрайством, навіть якщо вони були співробітниками СБУ, з 2018 року перебувають на лаві підсудних", - додав Ю.Луценко.

Як повідомлялося, у фінальній серії розслідування команди журналістських розслідувань Bihus.info стверджувалося, що правоохоронні органи роками потурали незаконним схемам закупівлі комплектуючих для "Укроборонпрому", через що розслідування не доходили до встановлення причетності високопоставлених чиновників.

За інформацією журналістів, фігуранти їхніх розслідувань Віталій Жуков та Андрій Рогоза домовлялися з податковою про зняття претензій з ТОВ "Оптимумспецдеталь", а в 2016 році роботу незаконної схеми постачань покривали через слідчого Київського управління СБУ Дмитра Москаленка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА