20:02 12.03.2019

Центр миротворчості та безпеки в Яворові перейшов з батальйонного до бригадного рівня підготовки підрозділів

2 хв читати
Центр миротворчості та безпеки в Яворові перейшов з батальйонного до бригадного рівня підготовки підрозділів

Міжнародний центр миротворчості та безпеки (МЦМБ) Національної академії Сухопутних військ ЗСУ ім.гетмана Петра Сагайдачного в Яворівському районі Львівської області розширив масштаби діяльності і перейшов з батальйонного рівня підготовки до бригадного, повідомляє прес-служба Оперативного командування "Північ" Збройних сил України.

"Сьогодні ми вітаємо новий ротаційний підрозділ - 72-гу механізовану бригаду (72 ОМБр ім.Чорних запорожців - ІФ). Два підрозділи Національної гвардії також братимуть участь у навчаннях. Яворівський МЦМБ перейшов з батальйонного до бригадного рівня підготовки. Наставники JMTG-U ("Багатонаціональної тренувальної місії - Україна" - ІФ) з США, Канади, Данії, Литви та Швеції контролюватимуть навчання", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці командування "Північ" у соцмережі Фейсбук у вівторок увечері.

Раніше про те, що підрозділи 72-ї окремої механізованої бригади (72 ОМБр) імені Чорних запорожців ЗСУ готуються до участі в багатонаціональних навчаннях з підготовки підрозділів збройних сил в Яворівському МЦМБ, повідомляли в Генштабі ЗСУ.

"У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулося урочисте шикування підрозділів 72 ОМБр ім. Чорних запорожців, які протягом двох місяців братимуть участь в багатонаціональних навчаннях у рамках "Об'єднаної багатонаціональної групи з підготовки - Україна "за стандартами НАТО", - йдеться в повідомленні на сторінці Генерального штабу ЗСУ в Фейсбук у вівторок.

В ході навчань інструктори з США, Канади, Литви, Польщі, Великобританії, Данії і Швеції передаватимуть українським військовим досвід за стандартами НАТО. Передбачено поетапне навчання: спочатку індивідуальна підготовка, потім - у складі відділення, взводу, роти, батальйону і в підсумку - бригади.

Командир підрозділу "Багатонаціональної тренувальної місії - Україна" (Joint Multinational Training Group - Ukraine, JMTG-U) підполковник армії США Метью Сміт зазначив, що тренування бригадного масштабу відбудуться вперше як для іноземних інструкторів, так і для українських військовослужбовців.

Як повідомлялося, в кінці лютого президент України Петро Порошенко підписав закон про схвалення рішення глави держави про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2019 році для участі в багатонаціональних навчаннях.

Багатонаціональні навчання з підготовки підрозділів збройних сил пройдуть у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки у Яворівському районі Львівської області та в інших частинах і полігонах протягом року, в них візьмуть участь до 10 тис. українських військовослужбовців, до 1,5 тис. - американських і 1,5 тис. - з інших країн-членів НАТО і країн-учасниць програми "Партнерство заради миру".

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА