08:58 13.03.2019

Лідер лейбористів вимагає проведення в Великобританії загальних виборів

2 хв читати
Лідер лейбористів вимагає проведення в Великобританії загальних виборів

Лідер Лейбористської партії Великобританії Джеремі Корбін зажадав провести загальні вибори після того, як Палата громад британського парламенту відхилила урядову угоду щодо умов виходу країни з Євросоюзу (Brexit).

Разом з тим, як пише The Guardian, Корбін не став навіть згадувати ймовірність проведення повторного референдуму з питання Brexit.

У вівторок лейбористи практично в повному складі відмовилися підтримати запропонований прем'єр-міністром Терезою Мей варіант угоди. В результаті кількість голосів, поданих "проти" цього плану, на 149 перевищила кількість голосів "за". У середу Лейбористська партія, як заявив Корбін, має намір голосувати проти можливості Brexit без нової угоди з ЄС (no-deal або "жорсткий Brexit").

Якщо члени парламенту підтримають вихід з ЄС без угоди, то Brexit відбудеться 29 березня 2019 року без яких би то не було домовленостей з Брюсселем.

Якщо ж депутати відкинуть можливість виходу з ЄС без угоди, то їм доведеться ще раз проголосувати. 14 березня вони вирішать, чи слід Лондону попросити у Брюсселя перенести дату Brexit на більш пізній термін.

Лідери британського бізнесу, включно з представниками провідних ділових асоціацій, закликали не допустити виходу країни з Євросоюзу без узгодження умов подальшої співпраці. Гендиректор Конфедерації британської промисловості (CBI) Керолін Ферберн порівняла ситуацію в парламенті в останні дні з цирком, додавши, що "від усіх країн потрібен новий підхід, від нього залежать робочі місця і життя".

Робочим сценарієм бізнес вважає перенесення дати Brexit на більш пізній термін і енергійний пошук нових варіантів угоди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА