10:28 13.03.2019

Суд у Черкасах призначив домашні арешти двом активістам "Нацкорпусу", затриманим після суботніх сутичок із поліцією

3 хв читати

 Соснівський районний суд Черкас на засіданні у вівторок увечері обрав для представників партії "Національний корпус" Дмитра Кухарчука та Антона Братка, затриманим після акції протесту активістів "Нацкорпуса" і руху "Національні дружини" 9 березня в обласному центрі, що переросла в сутичку з поліцією, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з різними обмеженнями.

"Антону обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з обмеженням свободи в нічний час, Дмитру - цілодобовий домашній арешт", - повідомили в прес-службі "Нацкорпусу".

У політсилі зазначили, що прокурори наполягали на обранні підозрюваним максимального запобіжного заходу - тримання під вартою на термін до 60 діб без можливості внесення грошової застави.

Як повідомлялося, в суботу в Києві кілька сотень активістів партії "Національний корпус" і руху "Національні дружини" зібралися біля будівлі Адміністрації президента України з вимогою притягнути до відповідальності фігурантів журналістського розслідування про розкрадання в дежконцерні "Укроборонпром". Учасники акції спробували прорвати кордон правоохоронців; унаслідок короткої сутички було розпорошено сльозогінний газ, але потім обстановка стабілізувалася.

Як повідомив відділ комунікації поліції Києва, внаслідок сутичок активістів націоналістичних організацій і правоохоронців під час масової акції біля будівлі Адміністрації президента України постраждали двоє поліцейських і співробітник Національної гвардії України, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство стосовно працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. "Одного поліцейського з хімічним опіком очей госпіталізували, іншим надали медичну допомогу на місці", - повідомив відділ комунікації поліції м. Києва.

Пізніше представники "Національного корпусу" намагалися прорватися до П.Порошенка під час його виступу в Черкасах. Активісти прийшли на виступ президента біля палацу Дружби народів, коли зі сцени лунав гімн України. Вони хотіли пройти до сцени, однак їм завадили правоохоронці. Націоналісти намагалися прорвати лави поліції, один із представників "Нацкорпусу" виліз на поліцейську машину, також були запалені фаєри. При цьому націоналісти заявили, що поліція застосувала сльозогінний газ.

"Коли автомобіль президента поїхав із місця виступу, представники "Нацкорпусу" почали прориватися на сцену, викрикуючи: "Свинарчука за ґрати!", "Де відрубані руки Гладковського?" і сказали зі сцени коротку промову", - йдеться в повідомленні.

10 березня в Нацполіції повідомили, що внаслідок сутички представників "Національного корпусу" з правоохоронцями в Черкасах постраждали 22 правоохоронців, частина з яких отримала медичну допомогу на місці, ще 19 були направлені до медзакладів.

За фактом подій на площі Дружби народів у Черкасах правоохоронці затримали двох найактивніших осіб, підозрюваних в організації громадян для вчинення хуліганських дій і заподіяння тілесних ушкоджень працівникам поліції, які забезпечували охорону громадського порядку.

Через заворушення в Черкасах і Києві минулої суботи встановлено трьох фігурантів, двом повідомлено про підозру за трьома статтями КК. "Встановлено трьох фігурантів основних, які брали участь. Кілька годин тому повідомлено про підозру за статтями 294, 296, 345 (масові заворушення, хуліганство, насильство стосовно співробітника правоохоронного органу). Двом особам підозру вручено, а місцеперебування третього наразі встановлюється", - сказав у понеділок на брифінгу в Києві заступник начальника головного слідчого управління Нацполіції Максим Цуцкірідзе.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ЄС не проводять паралелей між захистом Ізраїлю від ракет Ірану із ситуацією в Україні

Виплату 70 тис. військовим "на нулі" може бути покрито коштом податків і ОВДП - Гетманцев

У російському Брянську вночі були знеструмлені відразу кілька військових і промислових об'єктів - ГУР

Росіяни завдали авіаудару по Бериславу, постраждали 15 осіб - голова ОВА

ТЧХУ допомагає евакуювати маломобільних громадян із прифронтових районів Харківщини

РФ намагається збалансувати ризик для своїх заводів, на яких працюють цивільні, на користь збереження уваги до лінії фронту - британська розвідка

Саудівська Аравія передала ВПП ООН $10 млн на продовольчу допомогу українцям

На війні загинув мер Лебедина Бакликов

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА