10:57 13.03.2019

Пентагон ввів обмеження для трансгендерів на службу в армії

1 хв читати
Пентагон ввів обмеження для трансгендерів на службу в армії

Заступник міністра оборони США Девід Норквіст підписав указ про обмеження допуску трансгендерів до військової служби в Збройних силах країни, повідомляє в середу видання USA Today.

Нові правила передбачають, що трансгендери - люди, гендерна ідентичність яких не відповідає статі, визначеній за народження, - не служитимуть в американській армії, якщо їм необхідна гормональна терапія або хірургічне втручання.

Очікується, що правила почнуть діяти з 12 квітня.

У 2016 році, коли адміністрацію США очолював Барак Обама, Пентагон зняв заборону, відповідно до якої трансгендерам в США не дозволяли нести військову службу. Однак Дональд Трамп, який змінив Б.Обаму на посаді президента, не раз висловлював іншу думку щодо питання трансгендерів.

Так, у липні 2017 року Д.Трамп заявив, що трансгендерів не допускатимуть до служби в армії США. Проте пізніше президент погодився з рекомендаціями Пентагону обмежити доступ до військової служби лише тим особам, які страждають від гендерної дисфорії - тобто не можуть цілком узяти свій гендерний статус чоловіка чи жінки.

У січні 2019 року Верховний суд США схвалив обмеження на службу в армії для трансгендерів, погодившись із політикою Д. Трампа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА