13:41 13.03.2019

Інтерпол оголосив у розшук брата Каськіва

3 хв читати
Інтерпол оголосив у розшук брата Каськіва

 Інтерпол оголосив у розшук рідного брата екс-глави Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва, Олександра, для затримання та екстрадиції, повідомляє громадська організація "Слово і діло" з посиланням на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

За словами співрозмовника у САП, О.Каськіву присвоїли "червону картку", про що поінформовані країни-підписанти Європейської конвенції про видачу.

Як повідомлялося, 10 вересня 2018 року Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомило про розшук брата колишнього глави Держінвестпроекту В.Каськіва, підозрюваного в кримінальному провадженні за фактом розкрадання коштів Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України ДП "Державна інвестиційна компанія" в сумі 259,2 млн грн.

О.Каськіва, 29.04.1984 року народження, підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.27, ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (співучасть у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем).

За інформацією НАБУ, у справі про розкрадання коштів Держінвестпроекту фігурують рідний і двоюрідний брати В.Каськіва.

21 червня 2018 року детективи НАБУ затримали двоюрідного брата В.Каськіва Олександра Матковського. Йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч.3 ст 27, ч.5 ст.191 (співучасть у розкраданні майна або присвоєння його шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Цього ж дня було оголошено про підозру рідному брату колишнього глави Держінвестпроекту, який перебував за межами України.

За інформацією НАБУ, в 2012 році з держбюджету України виділили понад 500 млн грн для реалізації низки національних проектів, зокрема на проект "Якісна вода", що передбачає встановлення в найбільших містах України автоматів із розливу питної води, і "Олімпійська надія-2022", за яким мали побудувати інфраструктурні об'єкти для проведення Зимових Олімпійських ігор в Україні.

Однак через присвоєння в 2012-2014 роках 259,2 млн грн із виділених 500 млн грн ці проекти не були реалізовані.

За версією слідства, бюджетні кошти перенаправили на рахунки афілійованих з ними компаній-нерезидентів, зареєстрованих на території Республіки Кіпр. Надалі учасники корупційної схеми розподілили кошти між собою.

Загалом у скоєнні злочину підозрюють дев'ятьох осіб.

Досудове розслідування детективи НАБУ розпочали в жовтні 2016 року.

Самого екс-главу Держінвестпроекту Владислава Каськіва було оголошено в міжнародний розшук за підозрою в заволодінні в 2012 році у змові з іншими особами коштами держбюджету України на суму близько 7,5 млн грн. 8 вересня 2016 року стало відомо про арешт В.Каськіва в Панамі, в березні 2017 року стало відомо, що Панама відмовила йому в наданні статусу політичного біженця.

В.Каськів був екстрадований з Панами до України, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення 160 тис. грн застави; необхідну сума було внесено одразу ж.

15 грудня 2017 року Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування і направила до суду обвинувальний акт щодо В.Каськіва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА