13:46 13.03.2019

Підстав для законного в'їзду в Україну Саакашвілі немає - Держприкордонслужба

1 хв читати
Підстав для законного в'їзду в Україну Саакашвілі немає - Держприкордонслужба

Стосовно колишнього президента Грузії та екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі діє заборона на в'їзд на територію України до 2021 року, повідомив речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"Станом на сьогодні підстав для законного в'їзду цього громадянина (М.Саакашвілі - ІФ) на територію України немає, тому що, по-перше, він не є громадянином України, а по-друге, стосовно нього діє заборона на в'їзд до 2021 року", - сказав О.Слободян у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

Він наголосив, що в разі спроби проникнення М.Саакашвілі на територію України прикордонники діятимуть у межах закону.

"Прикордонники завжди діють у межах закону і в межах наданих їм повноважень, тому в цьому разі незалежно від дати чи прізвищ ми також діятимемо у межах закону", - пояснив О.Слободян.

Раніше М.Саакашвілі в інтерв'ю одному з українських видань заявив, що має намір 1 квітня прилетіти в Україну, оскільки упевнений, що нинішній президент України Петро Порошенко не пройде до другого туру призначених на 31 березня президентських виборів, а тому заважати його в'їзду в країну ніхто не буде. На підтвердження своїх намірів він також продемонстрував на телефоні придбаний квиток.

Як повідомлялося, в липні 2017 року президент України П.Порошенко своїм указом позбавив М.Саакашвілі українського громадянства, коли той перебував у США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА