14:43 13.03.2019

Випробування новітнього українського ракетного озброєння відбуватимуться на Чернігівщині - Порошенко

2 хв читати
Випробування новітнього українського ракетного озброєння відбуватимуться на Чернігівщині - Порошенко

Випробування останніх розробок українського оборонно-промислового комплексу у сфері ракетного озброєння відбуватимуться на полігонах у Чернігівській області, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Дуже важливо, що ці випробування наших новітніх ракетних технологій відбуватимуться тут, на Чернігівській землі", - сказав П.Порошенко на раді регіонального розвитку Чернігівської області в середу.

Він нагадав, що після того, як Російська Федерація порушила Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД), у відповідь на що США також припинили дію цього договору, в України з'явилися нові можливості у розробці та виробництві вітчизняного високоточного ракетного озброєння.

"Україна почала свої випробування... і для України зараз з'являються абсолютно нові сучасні можливості і для збільшення точності, і збільшення радіусу дії, і для потужності нашої можливої відповіді на агресію", - додав П.Порошенко.

Раніше П.Порошенко заявив, що Україна не має наміру повторювати помилки Будапештського меморандуму і має намір розвивати високоточну ракетну зброю.

11 березня президент України окреслив перед конструкторськими бюро і оборонними підприємствами країни завдання розробити високоточну ракетну зброю підвищеного радіусу дії.

"Зараз ставимо перед конструкторськими бюро, оборонною промисловістю задачу: нам потрібна високоточна ракетна зброя підвищеного радіусу дії, здатна у відповідь на агресію вражати цілі далеко в тилу ворога", - сказав він під час відвідування 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ в Житомирській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА