18:07 13.03.2019

Справу про "податкові майданчики" екс-глави Міндоходів Клименка передають до суду

2 хв читати
Справу про "податкові майданчики" екс-глави Міндоходів Клименка передають до суду

Кримінальне провадження про так звані податкові майданчики екс-міністра доходів і зборів України періоду президентства Віктора Януковича Олександра Клименка в середу буде передано до суду.

"Сьогодні ми передаємо до суду 1100 томів справи так званих вертолітних податківців, понад 50 керівників податкової системи часів Януковича... Розкрадання на суму 104 млрд грн", - сказав генеральний прокурор України Юрій Луценко на засіданні тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради про розслідування розкрадань у Збройних силах України (ЗСУ) в середу.

Він наголосив, що Генпрокуратура зробила свою роботу, і "Матіос (головний військовий прокурор Анатолій Матіос - ІФ) особисто вантажить томи справи для доставки до Печерського суду".

При цьому генпрокурор додав, що може навіть показати фотографію цієї роботи А.Матіоса. Саме це, як пояснив Ю.Луценко, і є поважною причиною відсутності головного військового прокурора на засіданні ТСК.

За інформацією департаменту комунікації МВС України, слідство у справі тривало дев’ять місяців. Загалом у кримінальному провадженні 1209 томів матеріалів. У справі фігурують 52 підозрювані.

Як повідомлялося, 24 травня 2017 року під час спецоперації було затримано колишніх керівників та їхніх заступники низки обласних управлінь колишнього Міністерства доходів і зборів, підозрюваних в організації функціонування "податкових майданчиків", пов'язаних з екс-міністром доходів і зборів України О.Клименком.

За даними слідства, в результаті функціонування цих "податкових майданчиків" державі було завдано збитків на суму понад 104 млрд грн.

У серпні 2018 року Головна військова прокуратура повідомила про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні стосовно 30 підозрюваних.

У жовтні суд ухвалив рішення про процедуру заочного розслідування стосовно екс-міністра доходів і зборів О.Клименка в цьому кримінальному провадженні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА