18:44 13.03.2019

Гладковський-молодший був учасником незаконних схем в оборонному комплексі - генпрокурор

2 хв читати
Гладковський-молодший був учасником незаконних схем в оборонному комплексі - генпрокурор

 Син колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олега Гладковського Ігор Гладковський був учасником незаконних схем в оборонному комплексі, зазначає генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Щодо ймовірної участі пана Гладковського або Свинарчука, то переписка не вказує на те, що він займався або виробництвом, або переведенням коштів у готівку без сплати податків, але для нас очевидно, що він був співучасником цієї діяльності", - сказав Ю.Луценко журналістам у середу в Києві.

"Ми зараз працюємо, щоб отримати необхідні докази, аби розширити коло підозрюваних", - заявив генпрокурор, відповідаючи на запитання про те, яка роль Гладковського-молодшого в незаконних схемах в оборонному комплексі.

Він нагадав, що у провадженні Генпрокуратури є справа про шахрайство, яке вчинив Андрій Рогоза зі знайомими йому співробітниками СБУ.

"Під час спецоперації разом із внутрішньою безпекою СБУ ми затримали всіх трьох, і наразі вони перебувають на лаві підсудних. Під час затримання в Рогози було знайдено телефони й переписку з Жуковим і тільки з Жуковим, у зв'язку з чим ми вилучили телефони й Жукова (фігурант розслідування Віталій Жуков - ІФ). З переписки цих двох осіб видно, що пан Рогоза був фактичним власником підприємства "Оптимумспецдеталь" і разом із Жуковим вони проводили операції постачання обладнання і деталей "Укроборонпрому" й подальшого переведення в готівку отриманих від цієї продукції коштів", - розповів Ю.Луценко.

Він зазначив, що діяльність А.Рогози та В.Жукова щодо ухилення від податків є юридичним фактом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА