19:12 13.03.2019

Генпрокурор має намір повернути до САП подання на нардепів Скуратовського та Дзензерського

3 хв читати
Генпрокурор має намір повернути до САП подання на нардепів Скуратовського та Дзензерського

Генеральний прокурор України Юрій Луценко не планує найближчим часом вносити до Верховної Ради подання на позбавлення недоторканності народних депутатів Сергія Скуратовського (фракція "Радикальної партії"), Дениса Дзензерського ("Народний фронт") і Валерія Дубіля ("Батьківщина").

"Подання на нардепів справді надійшли від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Наразі їх вивчає наш юридичний департамент. Думаю, що їх буде повернено назад для доопрацювання. І не лише тому, що там є неточності - вони, на жаль, є. А й тому, що передання подання до Верховної Ради без шансів його розглянути протягом 14 днів означає фактичне знищення цього подання", - сказав Ю.Луценко журналістам у середу в парламенті, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про долю подань на С.Скуратовського та Д.Дзензерського.

Генпрокурор зазначив, що повторно вносити те саме подання неможливо.

Він пояснив, що ці подання "згорять", якщо внести їх зараз, з огляду на те, що парламент не має наміру поспішати з розглядом законопроекту про українську мову.

"Це було б неправильно. Тому зараз ми попрацюємо над більш ретельними юридичними формулюваннями, і я обов'язково внесу до Верховної Ради ті подання, які відповідають закону, в той момент, коли Верховна Рада матиме хоч шанс на їх розгляд", - додав Ю.Луценко.

Відповідаючи на запитання про долю подання на позбавлення недоторканності В.Дубіля, генпрокурор заявив: "Ситуація аналогічна. Передання будь-якого подання на народного депутата зараз до Верховної Ради - значить просто бажання його поховати".

Як повідомлялося, 12 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила генпрокурору для підтримки та внесення до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів від фракції Радикальної партії С.Скуратовського (голова комітету ВР з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства) і "Народний фронт" Д.Дзензерського. Зазначалося, що при процесуальному керівництві САП детективи Національного антикорупційного бюро України зібрали достатньо доказів для притягнення до кримінальної відповідальності цих нардепів за подання завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за ст.366-1 КК України.

26 лютого 2018 року НАЗК затвердило й направило до НАБУ обґрунтовані висновки за результатами повної перевірки декларацій народного депутата Д.Дзензерського за 2015 і 2016 роки. З’ясовано, що депутат не зазначив у декларації дійсні на кінець звітного періоду фінансові зобов'язання перед трьома банківськими установами на загальну суму близько 3,19 млрд грн. Крім того, в декларації за 2015 рік Д.Дзензерський задекларував дохід у вигляді подарунка в сумі 35 млн грн, законність підстав придбання якого не підтвердив доказами.

У липні 2018 року САП закрила кримінальне провадження за фактом невнесення Д.Дзензерським до електронних декларацій за 2015-й і 2016 рік відомостей про фінансові зобов'язання на понад 4 млрд грн. У грудні Київський апеляційний суд скасував постанову САП про закриття кримінального провадження, а в січні 2019 року НАБУ відновило його розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА