19:19 13.03.2019

Солом'янський суд формуватиме новий склад суддів у "справі Савченко-Рубана" після відведення колегії

1 хв читати
Солом'янський суд формуватиме новий склад суддів у "справі Савченко-Рубана" після відведення колегії

Колегія суддів Солом'янського районного суду Києва задовольнила заяву адвокатів народного депутата Надії Савченко про відведення даної колегії в кримінальному провадженні за обвинуваченням Н.Савченко і екс-керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана в діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат В.Рубана Валентин Рибін, відповідне рішення суд прийняв на підготовчому засіданні у цій справі в середу.

Відведення було заявлене через помилки в зазначенні номера провадження при визначенні складу суду через систему авторозподілу справ.

Тепер Солом'янський райсуд має сформувати нову колегію в даній справі.

Як повідомлялося, 25 лютого Верховний суд України прийняв рішення, згідно з яким "справа Савченко-Рубана" буде розглядатися в Солом'янському районному суді Києва.

Українські правоохоронці підозрюють В.Рубана в підготовці збройних нападів на вищих посадових осіб держави, в підготовці теракту із застосуванням зброї та вчиненням вибухів, які могли становити небезпеку для життя і здоров'я людей.

За версією слідства, В.Рубан планував "з використанням мінометів, гранатометів стрілецької зброї та вибухових пристроїв здійснити збройний напад на житло державних діячів, політичних лідерів, зокрема: Петра Порошенка, Арсена Авакова, Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова та інших з метою їх вбивства".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА