19:54 13.03.2019

У США засудили Манафорта до 7,5 року ув'язнення

2 хв читати
У США засудили Манафорта до 7,5 року ув'язнення

Суд у США засудив колишнього керівника передвиборчої кампанії президента Дональда Трампа Пола Манафорта загалом до 7,5 року тюремного ув'язнення, повідомляє в середу агентство Bloomberg.

Ідеться про покарання за злочини, виявлені командою спецпрокурора Роберта Мюллера.

П.Манафорту будуть зараховані дев'ять місяців, протягом яких він вже знаходиться під вартою.

У середу суддя Емі Берман Джексон засудила П.Манафорта до понад 3,5 року в'язниці (43 місяці) за чинення тиску на свідків і незаконну лобістську діяльність за кордоном. Також він має виплатити майже $6 млн як відшкодування збитків.

Під час слухань П.Манафорт заявив про каяття. Він сказав, що "вже почав змінюватися", і закликав суддю проявити поблажливість.

"Я хочу вам сказати, що я шкодую про те, що зробив", - заявив він судді.

Минулого тижня інший суд уже засудив П.Манафорта до майже чотирьох років ув'язнення (47 місяців) за обвинуваченням у податкових махінаціях і банківському шахрайстві. Також П.Манафорт зобов'язаний виплатити $50 тис. штрафу і ще $24 млн як відшкодування збитків.

Слідство щодо діяльності П.Манафорта розпочалося після того, як він став фігурантом розслідування команди Р.Мюллера, присвяченого можливій змові Д.Трампа з російською владою під час передвиборчої кампанії 2016 року і можливому втручанню Росії в президентські вибори в США. При цьому всі передані до суду справи П.Манафорта стосунку до цієї теми не мають.

Так, йому було висунуто обвинувачення в банківських махінаціях і ухиленні від сплати податків на суму понад $30 млн, які він відмивав через офшори, в період роботи лобістом на українську Партію регіонів і колишнього президента країни Віктора Януковича. Сторона обвинувачення наполягала на тому, що у 2006 році дохід П.Манафорта становив мільйони доларів, які він отримував від уряду України й українських олігархів. Гроші було спрямовано П.Манафорту для того, щоб він підтримував В.Януковича. Після того, як В.Янукович у 2014 році залишив Україну, дохід П.Манафорта різко зменшився, повідомляла британська газета "Гардіан".

Команда спецпрокурора Р.Мюллера, зі свого боку, зазначала, що за час розслідування П.Манафорт порушував умови угоди зі слідством і неодноразово давав неправдиві свідчення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА