07:28 14.03.2019

У Boeing підтримують рішення США заборонити польоти літаків 737 MAX, але як і раніше впевнені в їх безпеці

2 хв читати
У Boeing підтримують рішення США заборонити польоти літаків 737 MAX, але як і раніше впевнені в їх безпеці

Компанія Boeing підтримала рішення влади США ввести тимчасову заборону на польоти літаків типу 737 MAX, але висловила повну впевненість в їх безпеці.

"У Boeing, як і раніше, повністю впевнені в безпеці літаків 737 MAX", - йдеться в заяві компанії.

"Ми підтримуємо цей превентивний крок з метою обережності", - сказав головний виконавчий директор компанії Boeing Денніс Мюленбург, коментуючи введення США тимчасової заборони.

За його словами, основним пріоритетом Boeing є безпека літаків.

"Ми робимо все можливе, щоб разом зі слідчими зрозуміти причини авіакатастроф", - додав він.

Тим часом, Федеральне управління цивільної авіації США офіційно оголосило про тимчасове припинення польотів Boeing 737 MAX. Спочатку про це оголосив президент США Дональд Трамп.

"Федеральне управління цивільної авіації США тимчасово забороняє польоти Boeing 737 MAX, експлуатовані американськими авіалініями або на території повітряного простору США", - йдеться в заяві відомства.

У ній вказується, що таке рішення прийнято, зокрема, з урахуванням "даних, зібраних на місці (аварії літака в Ефіопії - ІФ) і проаналізованих сьогодні".

Раніше багато країн ввели тимчасову заборону на експлуатацію літаків Boeing 737 MAX 8. Серед них - країни-члени ЄС, а також ОАЕ, Туреччина і Австралія.

Літак Boeing-737 MAX 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс з Аддис-Абеби в Найробі, зазнав аварії 10 березня в 60 км на схід від столиці Ефіопії. Авіакатастрофа забрала життя 157 осіб, серед яких троє росіян. Ця катастрофа стала другою катастрофою літака цього типу за півроку: в кінці жовтня 2018 року Boeing-737 MAX 8 індонезійської компанії Lion Air впав в Яванське море незабаром після вильоту з аеропорту Джакарти. Загинули всі 189 чоловік на борту.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА