17:16 14.03.2019

"Київводоканал" оголосив про рейди з виявлення незаконних пунктів зливу стічних вод

2 хв читати
"Київводоканал" оголосив про рейди з виявлення незаконних пунктів зливу стічних вод

"Київводоканал" розпочинає рейди у столиці для виявлення незаконних пунктів зливу рідких побутових відходів (РПВ), просить мешканців міста повідомляти про відомі їм такі пункти.

Згідно з повідомленням "Київводоканалу" в четвер, за сприяння киян уже було виявлено незаконний пункт зливу РПВ на відомчій території "Укртелекому" на вул. Академіка Заболотного.

За словами заступника головного інженера управління експлуатації каналізаційних мереж "Київводоканалу" Андрія Кобзаря, за день на об'єкті "зливалися" до 15 автомобілів, а пік припадав на вихідні, оскільки в цьому районі багато приватних садиб.

Згідно з прес-релізом, абоненту "Укртелеком" було вручено припис про доступ на територію для обстеження місця зливу та надання дозвільних документів на скид стічних вод, які за фактом не було. В результаті було виявлено місце зливу до міської каналізаційної мережі Ø500 мм через дві чавунні труби Ø100 мм. Складено відповідний акт та прийнято рішення про відключення від водовідведення за незаконні дії на період розслідування справи.

Окрім цього, під час обстеження було виявлено відсутність технічних умов та проектної документації на підключення до водопостачання, в результаті об'єкт було відключено і від водопостачання.

"Київводоканал" нагадує, що, згідно з технологією, перед потраплянням на споруди Бортницької станції аерації (БСА) стічні води мають бути розбавлені до необхідної концентрації. Залпові скиди стічних вод у непередбачених для цього місцях виводять з ладу каналізаційні колектори, обладнання на насосних станціях, шкодять довкіллю.

Як повідомляє прес-служба, нині на балансі "Київводоканалу" - чотири зливні станції для асенізаторів у різних частинах міста (просп. Перемоги, просп. Визволителів, Столичне шосе і вул. Колекторна), які побудовані відповідно до всіх чинних нормативів та оснащені сучасним обладнанням.

Компанія зазначає, що, окрім залпових скидів до каналізації, недобросовісні асенізатори зливають стоки і в інших непередбачених для цього місцях, чим завдають значної шкоди довкіллю. Є випадки зливу фекалій у найближчих лісах, посадках, на полях і пустирях, а також в дощову каналізацію, яка не передбачає очищення стоків.

За даними "Київводоканалу", послугами асенізаторів користуються переважно жителі приватного сектора, що не мають доступу до централізованої каналізації. Компанія просить клієнтів перевіряти наявність договору з "Київводоканалом" у перевізників рідких побутових відходів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА