17:24 14.03.2019

Франція отримала чорні ящики літака Boeing, що розбився в Ефіопії - 737 MAX

2 хв читати
Франція отримала чорні ящики літака Boeing, що розбився в Ефіопії - 737 MAX

Французькі експерти в четвер отримали бортові самописці з літака Boeing-737 MAX 8, що зазнав аварії в Ефіопії, повідомило французьке телебачення.

За його даними, чорні ящики вивчатиме французьке Бюро з розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації.

Раніше влада Ефіопії звернулася до Франції з проханням допомогти їй у розшифровці та вивченні записів із бортових самописців, щоб встановити причини авіакатастрофи, що сталася минулого тижня біля Аддис-Абеби.

Водночас у четвер Японія долучилася до країн, які тимчасово заборонили польоти літаків серії Boeing-737 MAX у своєму повітряному просторі.

Міністерство транспорту Японії оголосило, що ухвалило таке рішення після заяви Федерального управління цивільної авіації США про деякі "схожі" моменти в аварії авіалайнера Boeing-737 MAX 8 в Ефіопії та такої самої моделі літака в Індонезії в жовтні 2018 року.

Цього тижня тимчасову заборону на польоти Boeing-737 MAX запровадило багато країн, серед них - США, держави-члени ЄС, ОАЕ, Туреччина та Австралія.

Літак Boeing-737 Max 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що здійснював рейс з Аддис-Абеби до Найробі, зазнав аварії 10 березня за 60 км на схід від столиці Ефіопії. Авіакатастрофа забрала життя 157 людей. Ця катастрофа стала другою аварією літака цього типу за півроку: наприкінці жовтня 2018 року Boeing-737 Max 8 індонезійській компанії Lion Air впав у Яванське море незабаром після вильоту з аеропорту Джакарти. Загинули всі 189 людей, що перебували на борту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА