19:41 14.03.2019

Українська "Мрія" пролетить над Венецією на відкритті 58-ї бієнале

2 хв читати
Українська "Мрія" пролетить над Венецією на відкритті 58-ї бієнале

Президент України Петро Порошенко анонсував український художній проект "Падаюча тінь "Мрії" на сади Джардіні" на відкритті 58-ї Венеційської бієнале цього року, у рамках якої надважкий транспортний літак Ан-224 "Мрія" з інформацією про українських художників на борту пролетить над Венецією.

"Ранок. 9 травня. Венеція. Європа. Запам'ятайте. Це - час і місце для старту сміливого, амбітного, потужного мистецького проекту "Падаюча тінь "Мрії" на сади Джардіні", в якому Україна опанує нову висоту. Літак "Мрія" з інформацією про українських художників та художниць на борту пролетить над Венецією. Так українське мистецтво потужно заявить про себе на 58-й Венеційській бієнале сучасного мистецтва", - написав П.Порошенко в четвер на сторінці у Facebook.

Як повідомляє сайт Міністерства культури України, літак "Мрія", пролітаючи над Венецією, на декілька секунд кине тінь на сади Джардіні, де відбуваються бієнале. "Всередині літака буде HDD диск з інформацією про всіх нині живучих художниць та художників України або художні колективи, які погодились взяти участь у проекті", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, куратор цього проекту Open Group продовжує приймати заявки на участь у перформансі.

58-ма Міжнародна виставка мистецтв у Венеції відбудеться 11 травня - 24 листопада 2019 року.

Венеціанські сади (англ. Giardini Veneziani) - паркова зона в історичному центрі Венеції в кварталі Кастелло, де з 1895 року відбувається Фестиваль мистецтв Венеціанської бієнале. Нині на території парку розташовані 30 павільйонів, 29 з яких "належать" певним країнам і використовуються для проведення виставок національного мистецтва під час бієнале. У 30-му павільйоні, відомому як "Падільоне Чентрале", проводиться головна виставка.

Ан-225 "Мрія" (кодове ім'я НАТО - "Козак", англ. Cossack) - найбільший і найпотужніший у світі транспортний літак, створений київським КБ ім. Антонова. Ан-225 із максимальною спорядженою масою 640 т є найважчим літаком у світі. У листопаді 2004 р. Міжнародна авіаційна федерація внесла Ан-225 до Книги рекордів Гіннеса за його 240 рекордів.

Оператором Ан-225 "Мрія" є українські "Авіалінії Антонова", що є структурним підрозділом ДП "Антонов". Протягом багатьох років флот авіакомпанії активно задіяний на міжнародному ринку комерційних авіаперевезень нестандартних і надважких вантажів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА