20:43 14.03.2019

Вандали пошкодили монумент Вічної Слави в Рівному

2 хв читати
Вандали пошкодили монумент Вічної Слави в Рівному

У Рівному невідомі зловмисники пошкодили монумент Вічної Слави, зрізавши низку елементів бронзового багатофігурного горельєфа, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області та інформує про початок досудового розслідування за фактом руйнування пам'ятника за статтею "наруга над могилою" Кримінального кодексу України.

В обласному главку поліції розповіли, що про пошкодження багатофігурної композиції монумента Вічної Слави правоохоронцям повідомила 70-річна жителька Рівного близько 9:00 четверга.

"Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що невідома особа здійснила зрізи в чотирьох місцях бронзового багатофігурного горельєфа, який розташований на вертикальній площині пагорба. Поліцейські виявили відсутність у скульптурі солдата двох пальців, а у дівчинки та ще одного солдата - носа", - йдеться в повідомленні.

За фактом руйнування пам'ятника слідчі Рівненського відділу поліції розпочали досудове розслідування за ч. 2 ст. 297 КК України (осквернення або руйнування братської могили чи могили Невідомого солдата, пам'ятника, побудованого в пам'ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни - радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, а також воїнів-інтернаціоналістів та миротворців). Покарання за цією статтею передбачає обмеження волі терміном від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий термін.

"У рамках кримінального провадження поліцейські встановлюють осіб, причетних до злочину, а також точний час пошкодження", - зазначили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА