20:56 14.03.2019

Суд допитав ще 12 свідків у справі за обвинуваченням Труханова в заволодінні 185 млн грн під час купівлі заводу "Краян"

2 хв читати
Суд допитав ще 12 свідків у справі за обвинуваченням Труханова в заволодінні 185 млн грн під час купівлі заводу "Краян"

У Малиновському районному суді м. Одеси відбулося чергове судове засідання в кримінальному провадженні стосовно міського голови Одеси Геннадія Труханова та інших осіб, яких обвинувачують у заволодінні 185 млн грн під час купівлі будівель ВАТ "ХК "Краян".

Як повідомляє в четвер прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), під час засідання було допитано 12 свідків, заявлених стороною обвинувачення, а загалом допитано вже 63 свідків.

Наступне засідання, на якому триватиме стадія допиту свідків, відбудеться о 10:00 у п'ятницю, 15 березня 2019 року.

Як повідомлялося, у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу держпідприємства "Завод "Краян", за 185 млн грн у приватної структури, яка, у свою чергу, на початку 2016 року заплатила за цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, 11,5 млн грн.

Отримані від мерії 185 млн грн фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності. Однак детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури запобігли цій спробі й домоглися накладення арешту на рахунки компанії-продавця будівлі.

14 лютого 2018 року Г.Труханова та його заступника Павла Вугельмана затримали в Міжнародному аеропорту "Бориспіль" за підозрою в заволодінні коштами місцевого бюджету шляхом зловживання службовим становищем із придбання та передання в комунальну власність приміщень колишнього заводу "Краян".

За результатами розслідування було повідомлено про підозру кільком посадовим особам Одеської міськради, керівникам і засновникам деяких підприємств за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння коштами шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

16 лютого Солом'янський районний суд Києва не задовольнив клопотання антикорупційних органів про арешт Г.Труханова з альтернативою застави в 50 млн грн і відпустив його на поруки народного депутата Дмитра Голубова (фракція "БПП").

У березні 2018 р. Солом'янський районний суд Києва відновив арешт 185 млн грн, які були сплачені з міського бюджету Одеси за будівлю ВАТ ХК "Краян", і ухвалив рішення про їх передання в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку і управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

8 жовтня 2018 року САП направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Одеського міського голови Г.Труханова та інших чиновників Одеської міської ради за фактом заволодіння коштами міського бюджету під час купівлі будівель ВАТ "ХК "Краян".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА