06:32 15.03.2019

Генпрокурор сподівається, що ДБР встановить усіх представників силових структур, які покривали незаконні схеми в оборонній сфері

2 хв читати
Генпрокурор сподівається, що ДБР встановить усіх представників силових структур, які покривали незаконні схеми в оборонній сфері

Генеральний прокурор України Юрій Луценко розраховує, що не тільки представники НАБУ, але і співробітники інших правоохоронних органів, причетні до незаконних схем в оборонному комплексі, будуть притягнуті до відповідальності.

"У випадку з НАБУ є прізвища людей, які підписали ці документи (про виключення зі списку сумнівних компаній "Оптимумспецдеталь"- ІФ), у випадку з ГПУ і ДФС прізвищ немає, але для цього створено Державне бюро розслідувань, яке проводить цю роботу, справу зареєстровано відразу після сюжету bihus.info", - розповів генпрокурор у четвер увечері в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі 1 + 1.

Ю.Луценко підкреслив, що кілька днів тому завершилася експертиза записів, і ДБР отримає доступ до всіх матеріалів. "Сподіваюся, що ми встановимо всіх зрадників (причетних до незаконних схемах в оборонній сфері - ІФ), не тільки в НАБУ, а й у всіх інших правоохоронних органах", - сказав він.

Генпрокурор також висловив думку про те, що ГПУ, СБУ і ДФС необхідно припинити видавати довідки щодо сумнівності репутації тієї чи іншої компанії, щоб у правоохоронців не було спокуси за винагороду виключати зі списку ту чи іншу компанію.

Ю.Луценко нагадав, що 87 сторінок документів з листуванням фігурантів оборонного скандалу спочатку Генпрокуратура передала в НАБУ. У цих документах, як зазначив генпрокурор, йшлося про ймовірні корупційні зв'язки співробітників НАБУ з фігурантами незаконних схем. "Усе листування було у них, ми його надали ще в далекому 2017 році. На жаль, змушений констатувати, що НАБУ, розпещене своїм іміджем найчистішої і найбільш професійної служби, не здійснило заходів щодо своїх співробітників. Це називається покриванням честі мундира", - додав Ю.Луценко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА