08:49 15.03.2019

Сенатор Грем заблокував резолюцію, що закликає Мін'юст США оприлюднити доповідь Мюллера

2 хв читати
Сенатор Грем заблокував резолюцію, що закликає Мін'юст США оприлюднити доповідь Мюллера

Сенатор-республіканець Ліндсі Грем заблокував резолюцію, що закликає Мін'юст США оприлюднити доповідь Мюллера, після того як вона була одноголосно прийнята в Палаті представників США.

Глава Судового комітету Сенату Ліндсі Грем заблокував резолюцію після того, як лідер сенатської меншості Чарльз Шумер відмовився внести зміни в документ.

Зокрема, демократ не став включати положення, що закликає Мін'юст США призначити спецпрокурора для виявлення порушень відомства під час розслідування відносно кандидата в президенти Гіларі Клінтон у 2016 році, а також при застосуванні закону про нагляд за іноземними розвідками щодо колишнього радника Дональда Трампа Картера Пейджа .

За словами Грем, він підтримує розслідування Мюллера про передбачуване втручання Росії в президентські вибори в 2016 році. Однак хоче дотриматися балансу і також виступає за розслідування скандалів, пов'язаних з Клінтон.

Зі свого боку, Шумер пообіцяв, що демократи знову спробують ухвалити резолюцію, яка закликає до оприлюднення доповіді спецпрокурора Мюллера.

"Ми повернемося сюди, щоб знову просити згоди, коли Сенат збереться на сесію, і моїм колегам-республіканцям слід довго і наполегливо подумати, перш ніж вони знову заблокують цю резолюцію", - сказав він.

Згідно з резолюцією, схваленою одноголосно членами Палата представників США, до розслідування Мюллера громадськість виявляє величезний інтерес. Резолюція закликає міністерство юстиції повністю оприлюднити доповідь для Конгресу США.

Відповідно до закону, Мюллер має передати свою доповідь Мін'юсту США, і генпрокурор самостійно вирішить, чи слід публікувати повну або скорочену версію документа.

Клінтон, будучи держсекретарем США в 2009-2013 роках, вела службове листування через особистий поштовий сервер. ФБР в 2015-2016 роках проводило в зв'язку з цим розслідування на предмет можливого витоку секретної інформації. За підсумками перевірки ФБР не знайшло в діях Клінтон складу злочину. Однак новини про розслідування справили великий вплив на популярність екс-держсекретаря напередодні президентських виборів 2016, які Клінтон програла Трампу.

Член передвиборчого штабу Трампа Картер Пейдж став об'єктом стеження. Передбачається, що ордер ФБР був виписаний з порушеннями і, ініціюючи розслідування, бюро покладалося на досьє, оплачене Демпартією і кампанією Клінтон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА