10:51 15.03.2019

ДБР ще не отримувало матеріалів справи, відкритої за заявою Розенблата про нібито підтримку Ситником через "чорну бухгалтерію" Клінтон

2 хв читати
ДБР ще не отримувало матеріалів справи, відкритої за заявою Розенблата про нібито підтримку Ситником через "чорну бухгалтерію" Клінтон

Державне бюро розслідувань (ДБР) ще не отримувало матеріалів провадження за заявою народного депутата Бориса Розенблата (позафракційний), голова ДБР Роман Труба допускає, що в рамках цього розслідування слідчі дії здійснюватимуть не лише в Україні.

Відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю, чи отримало ДБР матеріали справи, відкритої за заявою Б.Розенблата про нібито передачу директором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артемом Ситником у США так званої чорної бухгалтерії для підтримки Гілларі Клінтон на президентських виборах у США, Р.Труба сказав: "Станом на сьогодні ми ще не отримували цих матеріалів".

Водночас, за його словами, говорити про перспективи розслідування цієї справи можна буде лише після "проведення досудового розслідування, а це комплекс певних процесуальних дій".

"У цьому випадку ми говоримо про слідчі сприяння, які буде проведено, можливо, не лише на території України, а й на території іншої держави, а це міжнародні доручення", - наголосив він.

Як повідомлялося, напередодні ввечері в ефірі програми "Право на владу" генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що за заявою парламентаря Б.Розенблата про нібито передачу НАБУ в США так званої чорної бухгалтерії для підтримки Г.Клінтон на президентських виборах, у четвер, 14 березня було зареєстровано кримінальне провадження, але навряд чи у цієї справи буде перспектива.

"Сьогодні я ознайомився із заявою Розенблата... Він вручив мені рішення суду... про неправомірність дій Ситника... разом із флешкою, на якій є розмова трьох чоловіків, і голос, схожий на голос Ситника, говорить, що він дуже хотів допомогти кандидатові в президенти Гілларі", - розповів генпрокурор.

Він додав: "Державне бюро розслідувань від завтра розпочне опрацювання цієї справи".

У свою чергу керівник САП Назар Холодницький, коментуючи цю ситуацію, сказав: "Якщо він (Ситник) дійсно побачив себе геополітиком і допомагав Гілларі, то потрібно робити висновки, це неправильно... У мене з ним (із Ситником) у 2016 році була розмова на конференції в Панамі, і він мені також говорив, що хоче допомогти Гілларі. На моє запитання: "Де ти, а де Гілларі" відповіді не було".

За словами керівника САП, у цьому разі могло мати місце використання службового становища. Якщо матеріали "чорної бухгалтерії" використовувалися не за призначенням, то визначати це буде ДБР, яке курируватиме розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА