13:48 15.03.2019

Проект підтримки Фінляндією реформи української школи передбачає EUR6 млн безповоротної допомоги - Міносвіти

1 хв читати
Проект підтримки Фінляндією реформи української школи передбачає EUR6 млн безповоротної допомоги - Міносвіти

Міністерство освіти і науки України презентувало проект із підтримки Фінляндією реформи освіти в Україні "Нова українська школа".

"Наш проект, який ми реалізуємо спільно з колегами з Фінляндії, буде таким, який розвиває стратегічні ідеї ("Нової української школи" - ІФ)", - сказала міністр освіти і науки Лілія Гриневич під час презентації проекту Learning together із підтримки Фінляндією реформи "Нова українська школа" в п'ятницю в Києві.

Зазначено, що проект "Фінська підтримка реформи української школи" - це двостороння ініціатива уряду Фінляндії та Міносвіти України. Його впровадження відбувається в межах угоди між Україною та Фінляндією, яку було ратифіковано в 2018 році.

Документ, зокрема, передбачає EUR6 млн безповоротної допомоги для здійснення пріоритетних завдань "Нової української школи".

Проект, розрахований на чотири роки, фінансує Міністерство закордонних справ Фінляндії та Європейський Союз.

Він буде спрямований на розвиток компетентностей учителів, підвищення їхньої кваліфікації, підтримку інституцій з підвищення кваліфікації вчителів, а також підготовку профстандартів для директорів та вчителів початкових класів.

Також під час проекту буде розроблено нову комунікаційну стратегію Міносвіти з популяризації освіти.

Крім того, здійснюватиметься робота з розвитку освітнього середовища щодо створення ринку електронних освітніх ресурсів та щодо створення нових стандартів з управління освітою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА