14:46 15.03.2019

За фактом отруєння дітей у школі Дніпра порушено справу - поліція

2 хв читати
За фактом отруєння дітей у школі Дніпра порушено справу - поліція

У Дніпрі за фактом отруєння дітей в школі №112 поліція відкрила кримінальне провадження.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Дніпропетровської області, кримінальне провадження розпочато за ч.2 ст.325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

"14 березня на навчання в школу №112 у Шевченківському районі не з'явилися 512 учнів із 904. За неофіційною інформацією, 94 з них поскаржилися на погане самопочуття. 12 школярів госпіталізовано до лікарні. Їм надається медична допомога", - повідомили в поліції.

Як повідомив секретар Дніпровського міської ради Олександр Санжара на прес-конференції в п'ятницю, за останніми даними профільних департаментів мерії Дніпра, з діагнозом "гостра кишкова інфекція" госпіталізовано 14 дітей, з них лише 8 харчувалися в їдальні. "Стан хворих - стабільний", - сказав він.

О.Санжара також заявив, що поліція поширила через ЗМІ некоректну інформацію про нібито отруєння понад 500 школярів, що налякало батьків.

"Інформацію було викладено таким чином, що вона могла сприйматися двояко. Усі, хто відповідає за поширення інформації, відповідають і за нашу безпеку. Ми вважаємо, що Національна поліція, вдаючись до таких формулювань, насправді не розуміла цієї відповідальності. Мер Дніпра Борис Філатов вже звернувся до Нацполіції з вимогою про досудове врегулювання, про спростування цієї інформації і правильне її викладення", - сказав О.Санжара.

Окрім спростування неправдивої інформації про масове отруєння, в мерії Дніпра вимагають від Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області в подальшому користуватися лише перевіреними даними, а також провести відповідну роботу з тими фахівцями, які припустилися такої прикрої помилки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА