14:47 15.03.2019

У Києві біля посольства РФ відкрили сквер імені Бориса Нємцова

1 хв читати
У Києві біля посольства РФ відкрили сквер імені Бориса Нємцова

Мер Києва Віталій Кличко відкрив у п'ятницю в столиці сквер імені російського опозиційного політика Бориса Нємцова, вбитого в Москві в 2015 році.

"Сьогодні ми в українській столиці відкриваємо сквер імені великого друга України, відомого російського політика-опозиціонера Бориса Нємцова... Нємцов часто бував в Україні та любив Україну", - наводить слова В.Кличка прес-служба Київської міської державної адміністрації в п'ятницю.

Зелена зона розташована поряд із посольством РФ в Україні - на розі вул. Сурикова та Повітрофлотського проспекту.

"Нємцов жорстко критикував дії Російської Федерації щодо України, засуджував анексію Криму, заявляв про присутність російських військових на Донбасі. Він був людиною, яка підтримувала і вболівала за нашу країну, яка бажала Україні успіху", - додав В.Кличко.

Перейменований сквер і меморіальну дошку відкривали за участю дочки російського політика Жанни Нємцової, яка є засновницею Фонду імені Б.Нємцова

За її словами, ідея меморіальної дошки та місця її розташування в сквері належить фонду, а макет пам'ятної дошки розробили російські архітектори.

У КМДА нагадали, що 15 листопада Київська міськрада присвоїла скверу на розі вул. Сурикова та Повітрофлотського проспекту ім'я Б.Нємцова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА