15:55 15.03.2019

В Україні на 40 діб заарештували громадянина США, якого розшукують за організацію великого наркокартелю

2 хв читати

За клопотанням прокуратури м. Києва суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою громадянину США, який перебував у розшуку за організацію великого наркокартелю з використанням популярних месенджерів і соціальних мереж.

"За клопотанням Київської місцевої прокуратури №10 суд застосував екстрадиційний арешт строком на 40 діб до громадянина Сполучених Штатів Америки, який перебуває в міжнародному розшуку за обвинуваченням в управлінні потужною злочинною організацією, яка налагодила масовий збут наркотичних речовин із використанням популярних месенджерів і соціальних мереж", - повідомляє прес-служба прокуратури Києва у п'ятницю.

Зазначається, що 34-річного чоловіка затримали 12 березня 2019 року в Києві співробітники СБУ спільно з департаментом міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури.

Крім того, водночас в Ізраїлі було проведено масштабну спецоперацію з викриття та затримання інших учасників наркокартелю.

"Відповідно до постанови суду затриманий у Києві громадянин США перебуватиме під вартою в Київському слідчому ізоляторі до вирішення питання про його екстрадицію за запитом компетентних органів держави Ізраїль", - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 12 березня співробітники Головного управління боротьби з корупцією і оргзлочинністю Служби безпеки України спільно з поліцією Ізраїлю блокували діяльність найбільшої за останнє десятиліття міжнародної мережі інтернет-торгівлі наркотиками.

12 березня на підставі клопотання про міжнародну допомогу українські правоохоронці затримали главу наркокартелю в Києві, куди він прибув для налагодження "бізнес-зв'язків" із представниками місцевих кримінальних кіл.

Пізніше в посольстві Ізраїлю в Україні підтвердили затримання в Києві глави ізраїльської кримінальної мережі наркотрафіку.

Водночас в Ізраїлі затримали групу з 42 осіб, залучених до зазначеної кримінальної мережі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА