18:38 15.03.2019

У Білорусі найближчим часом розпочнуть мовлення ще кілька українських телеканалів

2 хв читати
У Білорусі найближчим часом розпочнуть мовлення ще кілька українських телеканалів

Чотири українські телеканали почнуть транслюватися в Білорусі найближчим часом, крім каналу іномовлення UATV, який уже отримав офіційний дозвіл на трансляцію.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", офіційний дозвіл на трансляцію UATV діє в Білорусі з 24 січня поточного року.

"На сьогодні ще точно один український канал отримав дозвіл на мовлення в Білорусі - це телеканал Film.ua Drama і в січні він уже почав поширюватися. І в Міністерстві інформації Білорусі на сьогодні перебувають на розгляді ще два телеканали компанії Star Cinema і Star Media. У перспективі на найближчий час телеканал World український. Але це все канали не інформаційні, недержавні - вони нішеві", - повідомила генеральний директор UATV Людмила Березовська в інтерв'ю журналістам у рамках презентації телеканалу, що відбулась у посольстві України в Білорусі 15 березня.

За словами директора офіційного дистриб'ютора телеканалу UATV у Білорусі ТОВ "Навігатор ТВ" Вадима Тихановича, крім зазначених, ще два українські телеканали подали заяву на дозвіл трансляції в Міністерство інформації Білорусі. "Ще два канали подалися буквально вчора – це "1+1 International" і "Квартал 95", - розповів він журналістам.

Наразі "Навігатор ТВ" уклав близько 20 договорів про мовлення UATV із білоруськими операторами кабельних мереж; у десяти з них перегляд уже доступний. Третина операторів мовить у Мінській області, решта - в Гомельській і Брестській. Найближчим часом планується підключення до інших білоруських операторів кабельних мереж.

Загалом у Білорусі діють близько 150 кабельних телеоператорів. Найбільшими є "Мінські телевізійні інформаційні мережі", "Велком" і "Космос Телеком", однак вони поки що не включили український телеканал.

UATV став першим українським телеканалом, який почав здійснювати мовлення в кабельних мережах Білорусі. В Україні на паритетних засадах здійснює мовлення білоруський телеканал "Білорусь 24".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА