07:32 16.03.2019

Ракета-носій Delta IV стартувала на орбіту з черговим супутником широкосмугового зв'язку для ВПС США

2 хв читати
Ракета-носій Delta IV стартувала на орбіту з черговим супутником широкосмугового зв'язку для ВПС США

Ракета-носій Delta IV в суботу успішно стартувала на орбіту з 10-м супутником глобальної системи широкосмугового зв'язку Wideband Global Satcom (WGS-10) в інтересах ВПС США, повідомила компанія United Launch Alliance.

Старт ракети-носія Delta IV з супутником був здійснений компанією з 37-го космічного пускового комплексу на авіабазі ВПС США на мисі Канаверал (штат Флорида).

United Launch Alliance - спільне підприємство корпорацій Boeing і Lockheed Martin, яке здійснює запуски в інтересах Пентагону і американського розвідувального співтовариства.

Wideband Global Satcom є військовою супутниковою системою зв'язку нового покоління для захищеної і швидкісної передачі даних, яка стала основою комунікацій американських військових.

Супутник WGS-10, а також його попередники WGS-9 і WGS-8 належать до серії Block 2 Follow-On, головною особливістю яких є використання вдосконалених цифрових каналоутворюючих пристроїв, які майже вдвічі перевищують доступну смугу пропускання більш ранніх супутників WGS.

Цифровий формувач каналів дає можливість користувачу з терміналом будь-якого з двох Ка або Х діапазонів безперешкодно зв'язуватися з будь-яким іншим таким терміналом, забезпечуючи необхідні перетворення частоти на борту. Залежно від використовуваного терміналу швидкість передачі даних супутника WGS може становити від 2,4 гбіт / с до 3,6 гбіт / с. Пропускна здатність складає до 1,9 тис. субканалів. Антенний комплекс апарату може формувати 19 незалежних зон покриття. До супутника можна підключатися з будь-якої точки світу.

Космічні апарати WGS серії Block II, зокрема, покликані істотно поліпшити передачу інформації з безпілотних літальних апаратів, які використовуються для спостереження, збору розвідданих та нанесення ракетно-бомбових ударів.

Загалом, модернізовані супутники допоможуть у задоволенні зростаючого попиту збройних сил США на високошвидкісну передачу даних.

Управління угрупованням орбітальної угрупованням космічних апаратів WGS здійснюють ВПС США.

Усього планується вивести на орбіту 12 супутників WGS. Вартість їх вдосконаленої версії оцінюється в $ 425 млн. Термін активного функціонування кожного апарату складає 14 років.

Усі супутники WGS виводяться на геостаціонарну орбіту висотою близько 35750 км з нахилом орбіти в 0 градусів. Їх маса становить 5987 кг.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА