08:30 16.03.2019

Суд зобов'язав Apple виплатити Qualcomm $ 31 млн за порушення патенту

2 хв читати
Суд зобов'язав Apple виплатити Qualcomm $ 31 млн за порушення патенту

Журі присяжних суду в Сан-Дієго зобов'язало компанію Apple виплатити виробникові мікросхем близько $ 31,6 млн через порушення патенту. Про це повідомляє Bloomberg. Після того, як суд виніс рішення, акції Qualcomm подорожчали на біржі на 3,5%.

Йдеться про патент компанії на технологію обробки графіки і економії заряду акумулятора, яка, за даними суду, підвищує ефективність і знижує вартість смартфонів. Порушення патенту були помічені в iPhone 7, 8 і X (але не в останніх моделях XS і XR).

"Триваюча кампанія Qualcomm за позовами щодо порушення патентних прав - не що інше, як спроба відвернути увагу від значно більших проблем, з якими вони стикаються під час розслідування їхніх методів роботи в федеральному суді США і в усьому світі", - заявив представник Apple Джон Розенсток, відзначивши, що в компанії розчаровані рішенням суду.

В Qualcomm назвали перемогою винесений присяжними вердикт, спрямований на залучення Apple до відповідальності за безкоштовне використання технологій компанії. "Технології, винайдені Qualcomm і іншими, дозволили Apple вийти на ринок і дуже швидко стати успішними", - заявив представник компанії Дон Розенберг.

У грудні в окружному суді в Мюнхені Apple програла Qualcomm у справі про порушення патенту на технологію регулювання енергоспоживання чіпів. У компанії-виробнику мікросхем вказували, що цей патент неможливо обійти через зміну програмного забезпечення. Apple пообіцяла подати апеляцію.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА