19:24 17.03.2019

Суд закрив за терміном давності справу про пошкодження пам'ятного знака загиблим унаслідок теракту біля Палацу спорту в Харкові

2 хв читати
Суд закрив за терміном давності справу про пошкодження пам'ятного знака загиблим унаслідок теракту біля Палацу спорту в Харкові

Фрунзенський районний суд Харкова задовольнив клопотання обвинуваченого в тому, що він намагався звалити пам'ятний знак загиблим в результаті теракту біля Палацу спорту і розписав його нецензурними словами, і закрив кримінальне провадження в зв'язку із закінченням терміну давності притягнення до кримінальної відповідальності.

"Клопотання обвинуваченого задовольнити. Звільнити (обвинуваченого - ІФ) від кримінальної відповідальності за ч.1 ст.296 КК України, в зв'язку із закінченням терміну давності, передбаченого п.2 ч.1 ст.49 КК України", - йдеться в ухвалі судді Ірини Бондаревої, опублікованій на сайті єдиного державного реєстру судових рішень.

Суд залишив без розгляду цивільні позови про відшкодування моральної шкоди, заявлені потерпілими, а також громадською організацією "Українське об'єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО в Харківській області". У мотивувальній частині рішення зазначено, що вони можуть звернутися з аналогічними вимогами в рамках цивільного судочинства. У документі також зазначено, що закриття кримінального провадження у зв'язку із закінченням терміну давності не є реабілітуючим.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга.

Як повідомлялося, 22 лютого 2015 р вдень біля Палацу спорту в Харкові під час формування колони для проведення ходу з нагоди річниці перемоги Революції гідності стався вибух. В результаті теракту загинули двоє людей (серед них і один з координаторів місцевого Євромайдану Ігор Толмачов), були поранені 11 осіб. Згодом двоє померли в лікарні.

За фактом вибуху в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено інформацію про порушення кримінальної справи за ст.258 Кримінального кодексу України (теракт). Розслідування доручено СБУ за підслідністю.

26 лютого 2015 р. в рамках антитерористичних заходів співробітниками СБУ затримано трьох жителів області за підозрою в здійсненні теракту 22 лютого 2015 р Усім трьом оголошено підозру за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України. 22 квітня 2015 р обвинувальний акт був направлений до Фрунзенського суду Харкова.

22 лютого 2016 року на місці вибуху встановлено пам'ятний знак загиблим унаслідок теракту. У ніч на 27 лютого 2016 р двоє молодих людей намагалися демонтувати його. У травні 2016 року обвинувальний акт щодо 21-річного харків'янина, підозрюваного в тому, що він намагався звалити пам'ятний знак і розписав його нецензурними словами було направлено до суду. Чоловікові інкримінувалося хуліганство (ч.1 ст.296 КК України).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА