07:50 18.03.2019

Прем'єр Франції визнав неефективність заходів уряду щодо запобігання заворушень

1 хв читати
Прем'єр Франції визнав неефективність заходів уряду щодо запобігання заворушень

Прем'єр-міністр Франції Едуар Філіп вважає, що заходи його уряду щодо запобігання суботніх заворушень у Парижі, що вилилися в погроми і підпали, виявилися недостатніми.

"Аналіз учорашніх (суботніх - ІФ) подій свідчить про те, що вжитих заходів було недостатньо для стримування насильства і запобігання правопорушенням", - заявили в канцелярії прем'єр-міністра.

У заяві наголошується, що прем'єр має намір у понеділок зустрітися з президентом Емманюелем Макроном.

Як повідомлялося, вісімнадцята акція руху "жовтих жилетів" зібрала в суботу у Франції 32,3 тис. учасників.

У французькій столиці маніфестація швидко перетворилась у запеклі сутички з поліцією, погроми, мародерство і підпали. Особливо дісталося дорогих бутікам і ресторанам Єлисейських полів.

Згідно з повідомленням Єлисейського палацу, президент Франції Емманюель Макрон скоротив своє перебування на гірськолижній станції у Верхніх Піренеях для участі на засіданні кризового осередку в МВС за підсумком минулих у столиці погромів.

ЗМІ повідомляють, що в Парижі поліція затримала 192 людини. За раніше поширеними даними паризької префектури поліції, в столиці в результаті зіткнень отримали поранення 60 осіб: 17 правоохоронців, 1 пожежник і 42 маніфестанти.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА