08:17 18.03.2019

Назарбаєв підписав закон, який передбачає створення фонду розвитку оборонно-промислового комплексу

2 хв читати
Назарбаєв підписав закон, який передбачає створення фонду розвитку оборонно-промислового комплексу

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв підписав закон "Про оборонну промисловість та державне оборонне замовлення".

Документ спрямований на комплексне регулювання сфери оборонної промисловості країни, а також формування і виконання державного оборонного замовлення, повідомила прес-служба глави держави в понеділок.

Даним законом передбачено створення фонду розвитку оборонно-промислового комплексу (ОПК) для єдиного підходу до фінансування проривних ідей серед суб'єктів квазідержавного і приватного секторів.

Наразі фінансова політика інститутів розвитку, банків другого рівня в Казахстані не передбачає фінансування виробництва зброї і військової техніки.

За допомогою фонду передбачається збільшити експорт продукції вітчизняного оборонно-промислового комплексу, залучати інвесторів, сучасні технології, а також укладати контракти з іноземними компаніями, зокрема з трансферту технологій. Запланований до створення фонд може фінансуватися з коштів від реалізації невикористаного військового майна.

Законом також передається профільному міністерству право з використання невикористаного військового майна, озброєння та військової техніки спеціальних державних і правоохоронних органів.

Право розпорядження полягає в переданні зазначеного майна організаціям ОПК на модернізацію, розробку нових типів озброєння і військової техніки, в разі відсутності такої необхідності, передання його на реалізацію з умовою експорту і можливості ремонту, модернізації в організації ОПК, а також на переробку і ліквідацію.

Крім того, документом також пропонується зміна механізму формування розміщення та виконання державного оборонного замовлення.

Зокрема, передання бюджету оборонного замовлення міністерства оборони до міністерства оборонної й аерокосмічної промисловості і визначення міністерства оборонної й аерокосмічної промисловості основним замовником з постачання продукції для потреб міністерства оборони.

Н.Назарбаєв також підписав закон "Про внесення змін і доповнень до деяких законодавчих актів з питань оборонної та аерокосмічної промисловості, інформаційної безпеки в сфері інформатизації".

Метою цього документа є приведення у відповідність норм законодавчих актів з положеннями проекту закону "Про оборонну промисловість та державне оборонне замовлення", а також усунення правових прогалин і колізій, які виникнуть у разі його прийняття.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

Найближчої доби в Україні очікуються помірні дощі, місцями заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА