10:58 18.03.2019

Держприкордонслужба повідомляє про ліквідацію каналу переправлення в Україну нелегальних мігрантів з організатором з РФ

2 хв читати
Держприкордонслужба повідомляє про ліквідацію каналу переправлення в Україну нелегальних мігрантів з організатором з РФ

Групу нелегальних мігрантів із південної Азії та їхніх переправників, громадян України, затримали на кордоні з РФ прикордонники Луганського загону зі складу об'єднаних сил минулих вихідних, повідомляється на офіційному сайті Державної прикордонної служби України в понеділок.

"Після затримання групи з восьми іноземців ... на околиці н. п. Розсипне охоронці кордону виявили й затримали двох чоловіків слов'янської зовнішності. Вони ховалися від прикордонного загону в лісосмузі. З'ясувалося, що вони - громадяни України, жителі прикордоння, і були переправниками нелегальних мігрантів", - ідеться в повідомленні.

Оперативники Держприкордонслужби встановили, що напередодні одному з затриманих українців зателефонував росіянин, житель російського прикордоння, який повідомив українцеві, що йому та його товаришеві необхідно буде зустріти на кордоні вісьмох громадян В'єтнаму та Індії, яких надалі необхідно переправити через державний кордон України та доставити в тилові райони країни. Громадянин РФ пообіцяв за це винагороду в розмірі $650.

Крім того, прикордонники з'ясували, що нелегальні мігранти за подорож через український кордон заплатили близько $3,8 тис., більшу частину яких привласнив російський організатор злочину.

Про затримання незаконних мігрантів, які незаконно перетнули кордон з РФ, українські прикордонники повідомили суміжній стороні, "однак, незважаючи на беззаперечні докази порушення, російська сторона відмовилася приймати назад непроханих гостей".

Про те, що сталося, поінформовані співробітники Нацполіції, яка розпочала стосовно причетних до незаконного переправлення досудове розслідування за ст.332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Крім того, на порушників державного кордону складено адміністративні матеріали за ч.2 ст.204 Кодексу України про адміністративні правопорушення (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА